Vascul (Viscum album) este o planta populara in aceasta perioada a anului, dar este mai mult decat o planta aducatoare de belsug, noroc si dragoste. Aceasta planta parazit care se dezvolta pe ramurile unor pomi fructiferi si arbori precum stejar, ulm, pin sau mar, are o mare putere terapeutica recunoscuta din cele mai vechi timpuri.

Vascul intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala, regleaza tulburarile cardiace si este eficient in dereglarile hormonale. Vascul mai are proprietatea de a inhiba cresterea tumorilor canceroase.

Extractul de vasc este unul dintre cele mai studiate preparate anticancer, iar in unele tari europene, printre care Germania si Elvetia chiar este prescris pacientilor. Studiile in laborator au aratat ca vascul distruge celulele canceroase, extractul fiind cel mai frecvent injectat – subcutanat, intravenos sau direct in tumora, scrie bzi.

Desi un numar mare de studii care au avut ca obiect folosirea vascului pentru tratarea cancerului au fost finalizate inca din anii ’60, Food and Drug Administration din SUA nu a aprobat inca vascul ca tratament pentru cancer sau alte afectiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.