Extremistii islamisti considera ca este obligatia fiecarui musulman sa-i ucida pe americani si pe aliatii lor. Ideologia Statului Islamic se bazeaza pe ura si pe distrugere, iar actiunile lor arata ca si-ar dori sa porneasca cel de-Al Treilea Razboi Mondial intre „infideli” si islamisti.

Pana acum, se pare ca ISIS incerca sa „ademeneasca” SUA sa atace terestru si sa isi aduca trupele militare in Siria si Irak ca sa omoare cat mai multi americani, conform publicatiei CNBC.

SUA nu poate ignora amenintarea pe care o reprezinta ISIS. Acest lucru nu inseama ca ar trebui sa trimita trupe terestre cu riscul ca ei sa fie rasi de pe fata Pamantului. Washington are nevoie de o strategie de combatere a terorismului, care sa fie bazata pe o mai buna intelegera a ideologiei, a scopurilor si a istoriei Statului Islamic, scrie zf.ro.

ISIS este formata din fanatici religiosi, care au interpretat intr-un mod deformat si gresit Coranul, ca sa isi poata justifica crimele impotriva umanitatii, potrivit CNBC. Pe membrii ISIS ii leaga ura fata de Occident si faptul ca ei se considera niste martiri.

Printre membrii Statului Islamic se mai numara si fosti membri ai partidului lui Saddam Hussein, precum si fosti militari irakieni care au mai participat la o lupta impotriva ocupatiei armatei americane. Ei au vazut invazia si ocupatie trupelor americane ca pe strategie de a avea control asupra perolului lor, principala lor sursa de bogatie, si ca pe o incercare de a ocupa teritorile musulmane.

Ei au repins sprijinul SUA pentru democratie, pe care l-au vazut ca pe un cal troian prin care SUA isi urmareste interesele.

Administratia Bush a crezut ca razboiul din Irak ar actiona ca un catalizator pentru democratia si drepturile omului din Orientul Mijlociu. in schimb, nu au reusit decat sa incurajeze formare gruparii extremiste si sa atraga mai multi dusmani impotriva Americii. Au inspirat o generatie tanara sa devina razboinci in numele religiei, multe persoane alaturandu-se ISIS.

Abu Bakr Al-Baghdadi, cel care sa s-a autoproclamat calif (monarh intr-un stat musulman, loctiitor al profetului Mahomed pe Pamant) al Statului Islamic, a fost inchis la o inchisoare din Bagdad. Cand a fost eliberat in 2009, califul si-a avertizat colegii de inchisoare americani ca o sa se revada la New York.

Liderii extremisti urasc SUA pentru ca au distrus Irakul. Ei resping de asemenea implicarea Americii in regimurile din Golful Persic, care in ochii lor sunt nitte regimuri tiranice, corupte si nelegiuite. Ei numesc SUA „dusmanul indepartat”, iar pe liderii arabi care colaboreaza cu occidental ii numesc „dusmanul din apropiere”, in special pe cei care exploateaza resursele natura ale tarii lor.

Membrii Statului Islamic ii urasc si pe siiti, pe care ii consider niste eretici josnici. Ei vad Guvernul Irakian, condus de Haider Al- Abadi, ca pe un guvern tradator. ISIS mai dispretuieste si Iranul, un conflict care s-a amplicat odata ce Iran a stabilit un acord cu SUA privind armele nucleare.

Administratia Obama nu ma poate ignora amenintarea ISIS, si nu poate distruge Statul Islamic prin vorbarie sau doar prin bombardamente.Nici sa creezi un zid in jurul ISIS nu este o strategie.

Ideologia teroristilor are deja un efect devastator care destabilizat intreaga regiune. Statul Islamic a ajuns o baza de unde se planifica atacurile teroriste care au loc in Europa si SUA.

David Philip, director a unui program care promoveaza pacea si drepturile omului, de la Universitate Columbia, spune ca SUA ar putea sa faca mai mult. El consider ca o alternativa eficienta la a lansa trupe americane terestre este sa sustina luptatorii locali din Irak si Siria. „Kurzii din Iraq si Siria sunt capabili si determinati sa distruga ISIS. La fel si cateva trupe de militanti suniti. Sprijinul pe care l-au primit pana acum nu este suficient pentru a inlatura ISIS. Ei au nevoie de arme ca sa isi faca treaba” a declarat el.

Pe de alta parte, presa internationala a mai relatat ca SUA i-a sustinut si ii sustine in continuare pe luptatorii locali cu arme, dar lucrurile avanseaza anevois pentru ca majoritatea luptatorilor locali vor sa lupte doar de pe teritoriul lor si nu sunt dispusi sa invadeze Statul Islamic.

„SUA ar trebui sa furnizeze arme sofisticate si munitii, ar trebui sa-si intensifice eforturile de-ai instrui pe luptatorii locali . Ei au nevoie de un sprijin cat mai mare din parte Fortelor Speciale americane, inclusiv observatori care sa identifice tinte. O intensificare a campaniei de atacuri aeriene ar mai scadea din presiunea ce vine din partea ISIS.” a conchis David Philips.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.