Acasă Utile Nu vei mai arunca niciodata aceste pungi! Fac minuni la casa omului

Nu vei mai arunca niciodata aceste pungi! Fac minuni la casa omului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De cele mai multe ori aruncam sau nici nu le bagam in seama plicurile cu silicon care insotesc cutiile cu incaltaminte, dar ele sunt foarte folositoare.

Sunt umplute cu o substanta numita dioxid de silicon, care nu trebuie mancata, insa poate fi de folos in gospodarie. Ele sunt niste saculete nontoxice, care vor usca orice din jurul lor, noteaza secretele.

Iata cum le poti intrebuinta:

1. Pune-le in rucsacul de sala

Scopul principal al acestor pliculete este sa absoarba umezeala extra si sa protejeze incaltarile. Locul preferat al bacteriilor este cel intunecat si umed, asa ca ele iti pot fi de ajutor in eliminarea umezelii din rucsacul de sala. Deasemenea, ele pot elimina si mirosul neplacut.

2. Pune-le intre prosoape

Elimina umezeala si mirosul neplacut al prosoapelor punand cateva plicuri de silicon in cabina de dus.

3. Face aparatul de ras sa dureze mai mult

In loc sa iti lasi aparatul de ras prin baie, unde tot timpul este umezeala, pune-l intr-un recipient de plastic cu cateva plicuri cu silicon. Il va face sa dureze mai mult.

4. Salveaza-ti telefonul cazut in apa

Daca telefonul tau cade in apa si se uda, in loc sa il pui intr-un borcan cu orez, incearca acelasi lucru cu plicurile de silicon. Umple un borcan cu ele si pune-ti telefonul mobil acolo, va fi mult mai eficient.

5. Adio geamuri ale masinii aburite

Cu siguranta preferata mea este aceasta, avand in vedere ca geamurile aburite ale masinii imi dau multa bataie de cap, mai ales in aceasta perioada rece. Acest lucru functioneaza la orice masina; te va salva cu siguranta in timpul iernii. In loc sa astepti ca aerul conditionat sa isi faca treaba, lucru care la modele auto mai vechi poate dura o vesnicie, pune niste plicuri cu silicon langa geam imediat. Vei vedea ca maine ferestrele tale nu vor mai fi incetosate. Este cea mai rapida metoda si vei castiga 10 minute, timp pe care il foloseai ca sa le cureti.

6. Protejeaza-ti pozele vechi

De obicei, pozele vechi se deterioreaza odata cu trecerea timpului, lucru care este destul de trist pentru ca ele sunt amintiri ale vremurilor trecute, foarte dragi sufletelor noastre. Pune cateva plicuri cu gel de silicon in cutia cu poze vechi, ca sa le pastrezi fara sa se deterioreze.

7. Protejeaza-ti trusa de machiaj

Fiecare femeie ar trebui sa aiba cateva plicuri cu gel de silicon in trusa de machiaj, pentru a impiedica degradarea pudrei.

Iata cele 7 trucuri care iti pot usura viata. Data viitoare cand cumperi ceva care contine pliculete cu gel de silicon, nu le arunca, ele pot fi extrem de utile.