Acasă Life Dezvoltare Personala Pilda care iti va lua un minut pentru citit, dar iti va...

Pilda care iti va lua un minut pentru citit, dar iti va oferi o lectie pentru o viata! Afla secretul unei vieti implinite!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Era odata un intelept care traia bine, fericit si implinit. Viata lui parea atat de frumoasa si organizata, ca nimeni nu indraznea sa-l intrebe cum ii reuseste. Cu totii credeau ca batranul avea o taina foarte mare si ca el nu va dori niciodata s-o impartaseasca cuiva.

intr-o zi, un tanar calator, care auzise de acest intelept, trecea pe langa casa lui si spre deosebire de ceilalti, a indraznit sa-l intrebe pe intelept despre secretul sau.

inteleptul trebaluia prin curte, iar tanarul s-a apropiat si l-a intrebat timid: „in ce consta secretul dumneavoastra? Cum va disciplinati?”

Iar el i-a raspuns, fara vreo ezitare: „Eu traiesc o viata obisnuita, aceasta este disciplina mea. Eu mananc atunci cand mananc, dorm atunci cand dorm si ma ocup de treburi, cand ma ocup de treburi”. Cel ce a intrebat, a ramas un pic debusolat: „Dar nu e nimic neobisnuit in asta”.

inteleptul i-a zis: „in asta consta totul, ca nu este nimic neobisnuit”.

Tanarul ce a intrebat, inca mai era confuz: „Dar asta fac toti, mananca, cand mananca si dorm cand dorm”.

inteleptul a inceput sa rada si i-a zis: „Nu. Atunci cand mananci, tu faci o mie de lucruri odata, de aceea nu reusesti sa termini niciunul. Tu gandesti, visezi la ceva, iti imaginezi ceva sau iti amintesti de ceva. Nu doar mananci. Iar eu cand mananc, pur si simplu mananc: atunci pentru mine exista doar mancare si nimic mai mult. Iar cand fac o plimbare, eu ma plimb si primesc maxima placere de la aceasta activitate, fara sa fiu invadat de ganduri, senzatii si emotii straine. Pentru mine exista la momentul respectiv doar plimbarea si nimic altceva”.

Sursa: eustiu

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos