Acasă Sanatate Pietele romanesti sunt pline de legume si fructe „false” din import, tratate...

Pietele romanesti sunt pline de legume si fructe „false” din import, tratate cu radiatii ionizante!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Piata romaneasca este plina de legume si fructe „false”din import tratate cu radiatii ionizante, care pot duce la obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip II pana la cancer.

Radiatiile ionizante se folosesc pentru a distruge embrionul, cum se intampla la cartof, la ceapa si usturoi ca sa nu mai incolteasca, iar la fructe ca sa distruga microflora de suprafata si sa nu mai mucegaiasca, la fel si la carne, ne spune directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

„Metoda este legala in Uniunea Europeana si se practica, dar produsele tratate cu radiatii ar trebui sa fie etichetate corespunzator, ceea ce nu prea se intampla; la noi nu am vazut. Fructele iradiate, desi par vii, sunt omorate, seamana mai mult cu niste conserve. Deja structura lor in nutrienti a fost modificata, degradand-o, sunt mai putin hranitoare si, mai mult, ne pot furniza niste specii de radicali liberi de care chiar nu avem nevoie, pentru ca noi le luam ca sa avem antioxidanti, nu sa ne dea ei oxidanti. Pot provoca boli cronice, de la supraponderabilitate, obezitate la boli cardiovasculare, diabet de tip II si cancer. Exista un singur laborator in Romania care ar putea sa faca determinari pentru depistarea radiatiilor, la Institutul de Fizica Atomica din Magurele. Din pacate, nimeni nu solicita astfel de analize”, ne-a declarat prof. dr. Mencinicopschi.

Sterilizarea distruge alimentele Directorul Institutului de Cercetari Alimentare ne mai spune ca produsele fara conservanti si E-uri sunt, de fapt, sterilizate si pasteurizate.

„Orice pate de ficat si orice produs alimentar care este sterilizat are vitaminele si enzimele distruse si i s-a redus drastic valoarea nutritiva. Pasteurizarea si sterilizarea sunt tratamente termice agresive. Sterilizarea presupune introducerea produsului intr-o autoclava, unde se ridica temperatura si presiunea in asa fel incat sa nu se mai strice alimentul, dar acesta nu mai ramane cu nutrienti. Unii se distrug, cum ar fi enzimele si vitaminele, iar altii se degradeaza si devin mai putin hranitori. Noi avem nevoie de proteine care nu sunt denaturate termic, avem nevoie de grasimi neoxidate, de zaharuri nedegradate, de alimente care sa ne dea enzime, vitamine. Acestea nu mai au vitamine, enzime, nu mai au nimic, este totul distrus acolo. Cel mai bine este sa mancam alimente cat mai aproape de starea lor naturala, cu conservanti sau cu radiatii ionizante sau sterilizate. Sa mancam alimente vii, nepreparate, cum sunt legumele si fructele, semintele si nucile crude”, a mai afirmat prof. dr. Mencinicopschi. „Din fericire, produsele romanesti nu sunt iradiate pentru ca noi nu avem iradiatori.”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi „Nu trebuie sa ne bucuram daca pe aliment scrie pasteurizat sau sterilizat, pentru ca tratamentul termic special a redus foarte mult calitatea nutritionala a acelui aliment, oricare ar fi el.”

 

Sursa: ziarulring.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos