Escrocii si-au facut simtita prezenta online si in cazul avionului Malaysia Airlines doborat in Ucraina, dupa ce numele si fotografiile victimelor au fost exploatate prin pagini false pe Facebook in onoarea acestora, pentru a directiona traficul online catre alte site-uri.

Facebook a inchis paginile respective, dar site-ul extern goalshighlights.com ramane activ. Acesta a fost inregistrat in Bucuresti in 2010, iar Furnizorul Serviciilor Internet (ISP) a fost localizat in Olanda.

Paginile de Facebook, create in ziua catastrofei, le cereau utilizatorilor sa acceseze un link catre un site care ar prezenta imagini de la prabusirea avionului Boeing al Malaysia Airlines.

„Camerele video au surprins momentul prabusirii avionului MH17 in Ucraina. Urmariti inregistrarea video aici”, preciza link-ul respectiv.

Ken Gamble, presedintele filialei australiene a Asociatiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii cibernetice, a declarat ca pare ca site-ul sa fi fost spart pentru a duce catre site-uri pentru adulti sau catre altele care vand droguri. El a adaugat ca site-urile spre care ducea goalshighlights.com contineau fisiere virusate care infecteaza calculatorul dupa ce sunt accesate.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.