Acasă Stirile zilei Imobiliare Peste 15 milioane de euro investiţi în fostul hotel Cişmigiu

Peste 15 milioane de euro investiţi în fostul hotel Cişmigiu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania spaniola Hercesa a dezvelit fatada noii cladiri Cismigiu, a carei renovare si consolidare a inceput inca din 2009 si a necesitat o investitie de 15 milioane de euro. Primul chirias al imobilului de aproape 10.000 mp este Institutul Cervantes.

Constructia dateaza de la inceputul secolului XX si a adapostit in trecut Hotelul Cismigiu si beraria Gambrinus. Dezvelirea cladirii, amplasata pe Bulevardul Regina Elisabeta, a marcat 100 de ani de la inaugurarea initiala din 1912.

Lucrarile de constructie pentru cladirea cumparata de Hercesa au inceput in urma cu trei ani, in septembrie 2009 si au absorbit o valoare totala de aproximativ 15 milioane euro. Suprafata totala construita este de 9.790 mp, iar proiectul cuprinde spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul unu si un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele doi, trei, patru si cinci.

„A trebuit sa solutionam multe probleme de ordin tehnic, avand in vedere ca nu este vorba de consolidarea unei cladiri, ci de o constructie complet noua care pastreaza aceeasi fatada istorica. (…) Cladirea dispune si de o parcare subterana cu 36 de locuri, lucru care nu s-ar fi putut obtine in cazul unei consolidari”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, directorul general al Hercesa Internacional in Romania si Bulgaria.

Institutul Cervantes a inchiriat deja o parte din parter, intreg mezaninul si parte din etajul 1. Spatiile care nu au chiriasi sunt: 2 spatii comerciale (200 si respectiv 270 mp utili), la parter si aproximativ 600 mp de open space pentru birouri, la etajul unu.

Pentru aceste spatii comerciale, Hercesa negociaza cu companii interesate sa readuca la viata beraria Gambrinus si cu un brand de cafenele. Compania mai poarta discutii cu firme pentru a deschide o sucursala de banca, o farmacie sau o librarie.

„Suntem in discutii avansate cu mai multi retaileri de renume care isi doresc sa deschida noi locatii in cladirea Cismigiu, dar se vor alege acele destinatii care vor aduce un plus de valoare cladirii”, au mai spus reprezentantii Hercesa.

Hercesa si-a inceput activitatea in Romania in anul 2004, odata cu achizitionarea cladirii Cismigiu. Dezvoltatorul a finalizat si a dat in folosinta 420 de apartamente in proiectul Vivenda Residencias (in zona bulevardului Basarabia) si are in plan constructia a inca aproximativ 5.100 de locuinte in Bucuresti in cele Vivenda Residencias (in zona bulevardului Basarabia), ansamblul Ghencea (zona Prelungirea Ghencea) si Estellas Residencias (in zona Soseaua Orhideelor).