Acasă Timp liber Auto Ce masini cauta românii în primăvara lui 2012

Ce masini cauta românii în primăvara lui 2012

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Volkswagen, BMW si Audi sunt masinile pe care romanii le-au cautat cel mai frecvent la inceputul anului, conform unei analize realizate de autovit.ro in perioada ianuarie-martie 2012.

Marcile germane sunt si anul acesta in top 10 cele mai cautate masini rulate. Peste 20% dintre romanii care au cautat o masina la inceput de 2012 au optat pentru Wolkswagen, urmat de BMW (18%) si Audi (15%). Pe ultimele locuri in topul preferintelor de cumparare se numara Renault si Peugeot, cu 5%, respectiv 4% din totalul cautarilor.

Cel mai cautat model este Wolkswagen Golf cu 7% din totalul cautarilor, locul secund fiind ocupat de Audi A4 (6,5%), urmat de Volkswagen Passat (6%). Ultimele locuri din top 10 cele mai cautate modele sunt detinute de Dacia Logan, BMW Seria 3 si Opel Corsa.

“Romanul aflat in cautarea unui automobil second-hand apreciaza in primul rand tehnologia, confortul si, nu in ultimul rand, statusul social oferit de marcile consacrate la nivel european”, a declarat Attila Okanyi, director general autovit.ro.

Pe prima pozitie in randul celor mai bine vandute masini noi din Romania, modelul Dacia Logan ocupa locul 8 in preferintele cumparatorilor de masini rulate, in timp ce, ca marca, Dacia ocupa locul7.

Masinile japoneze, desi recunoscute la nivel mondial pentru fiabilitatea lor, sunt mai putin apreciate de romani. La inceput de 2012, primele trei cele mai cautate marci de masini japoneze sunt: Toyota care a inregistrat 3% din totalul cautarilor, Mitsubishi (2,7%), urmate de Nissan care pentru care s-au inregistrat doar 2,6% dintre cautari. Cele mai cautate modele japoneze au fost : Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser si Toyota RAV-4.

Top 10 cele mai cautate marci in perioada ianuarie-martie 2012

1. Volkswagen;

2. BMW;

3. Audi;

4. Opel;

5. Mercedes-Benz;

6. Ford;

7. Dacia;

8. Skoda;

9. Renault;

10. Peugeot

Top 10 cele mai cautate modele in perioada ianuarie-martie 2012

1. Volkswagen Golf

2. Audi A4

3. Volkswagen Passat

4. Opel Astra

5. Audi A6

6. Skoda Octavia

7. Ford Focus

8. Dacia Logan

9. Seria 3 (toate)

10. Opel Corsa