Acasă Stirile zilei Justitia Deputatul Mihail Boldea s-a predat în Kenya

Deputatul Mihail Boldea s-a predat în Kenya

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul Mihail Boldea, care se află de duminică seară la consulatul României din Nairobi, a declarat luni după-amiază că deocamdată sunt probleme în ceea ce priveşte procurarea biletului de avion pentru a se întoarce cât mai repede în ţară, spunând că nu există locuri libere, dar că este ajutat să găsească bilet.

„Voi veni la Bucureşti pentru că îmi iubesc ţara. Acum, e o problemă cu biletul de avion, nu prea sunt locuri libere, dar mă ajută cineva de aici, trebuie să găsesc o cursă să mă întorc”, a declarat, luni seară, deputatul Mihail Boldea pentru Realitatea TV.

Întrebat dacă atunci când a plecat în Kenya nu şi-a cumpărat bilet dus-întors, deputatul Mihail Boldea a răspuns afirmativ, precizând că urma să revină în România marţi, prin Istanbul.

El a spus că nu vrea să se întoarcă în ţară prin Istanbul de teamă că va fi reţinut acolo în condiţiile în care Turcia are alte reglementări şi că doreşte să revină în România printr-o ţară europeană ” în cazul în care se întâmplă ceva”.

Boldea a mai spus că va fi însoţit, probabil, de cineva de la Consulatul României din Nairobi.

Mihail Boldea a mai declarat că speră să ajungă cât mai repede în România, susţinând că în ţară se poate apăra în faţa „abuzurilor” la care este supus, el lansând acuzaţii la adresa procurorilor DIICOT Galaţi, care instrumentează cazul său şi care „încalcă legea”.

„Fac sesizări de aproape un an că se încalcă legea şi nimeni nu vrea să mă asculte”, a afirmat Boldea referindu-se la procurorii DIICOT Galaţi, despre care a spus că au făcut „o serie de abuzuri”.

„Cei care sunt acum arestaţi, majoritatea lor, au recunoscut lucruri pe care nu le-au făcut. Totul a fost sub presiune. Să vină să spună câte plângeri sunt împotriva procurorilor DIICOT. Am cerut tot timpul ca dosarul să fie preluat de la DIICOT Galaţi la o structură centrală”, a afirmat Boldea.

El a mai spus că speră să ajungă în România cât mai repede pentru a se putea apăra în faţa „abuzurilor” la care este supus.

Boldea a precizat că în prezent se află „într-o locaţie” pusă la dispoziţie de Consulatul României de la Nairobi, până când vor fi făcute toate formalităţile pentru reîntoarcerea sa în ţară.

Deputatul a mai spus că în locaţia respectivă a fost adus cu o maşină duminică seară.

Deputatul se află, de duminică seară, la consulatul României din Nairobi, vrând să evite o eventuală reţinere de către autorităţile din Kenya.

George Moloman, avocatul deputatului, a declarat că a luat legătura cu Boldea luni după-amiază.

Potrivit acestuia, Consulatul României de la Nairobi nu are „autoritate executorie”, adică nu poate aplica mandatul de arestare preventivă şi nici pe cel de urmărire internaţională a lui Boldea.