Acasă Utile Pericolele majore la care se expun femeile in fiecare zi!

Pericolele majore la care se expun femeile in fiecare zi!

Corpul nostru primeste toxine la tot pasul, odata cu aerul, apa si mancarea. De multe ori este mai importanta eliminarea acestora decat asimilarea substantelor nutritive.

Intoxicarea cu produse chimice de sinteza este una din principalele cauze ale aparitiei bolilor cauzate de civilizatie.

O femeie care se „ingrijeste” foloseste in medie 2,2 kilograme de produse cosmetice pe an. Si…cu cat sunt mai scumpe, cu atat sunt mai nocive.

Iata cateva valori medii ale continutului de chimicale pentru cele mai folosite produse cosmetice si de intretinere zilnica:

– Samponul – 15 compusi;

– Fardul de pleoape – 26 compusi;

– Rujul – 33 compusi, cu o mentiune speciala pentru continutul de plumb, in special in cele de culoare rosu aprins;

– Cremele si lotiunile autobronzante – 22 compusi;

– Lacul de unghii – 31 compusi;

– Fixativul – 15 compusi;

– Fardul de obraz – 16 compusi;

– Fondul de ten – 24 compusi;

– Deodorantul – 15 compusi, cu o mentiune speciala pentru continutul de aluminiu;

– Lotiunea de corp – 32 compusi;

– Gelul de dus – 10 compusi.

Cremele de fata contin, de asemenea, o multime de produsi toxici. Ridurile si alte probleme ale tenului apar ca o consecinta a alimentatiei incorecte, stilului de viata nesanatos si lipsei hidratarii. Si, atunci, cum ne putem imagina ca pot fi corectate din exterior?

Parabenii sunt aproape peste tot. Sunt folositi drept conservanti, cu consecinte grave prin perturbarea activitatilor hormonilor estrogeni in organismul femeilor. Anumiti parabeni afecteaza si functia reproductiva a barbatilor.

Ftalatii, care se folosesc mai ales in industria parfumurilor, sunt cei mai nocivi. Atunci cand achizitionam un parfum, cumparam de fapt apa si toxine, adica boala.

De ce ne intoxicam? In natura exista niste reguli simple si precise, dupa care se conduce organismul uman. Orice acumulare de substante toxice perturba aceste reguli si, implicit, buna functionarea a organismului.

Dezintoxicarea si purificarea organismului sunt esentiale in mentinerea sanatatii interioare si a frumusetiii exterioare. Pentru preventie putem alege alternative naturale, iar pentru a dobandi vitalitate si frumusete, este simplu si intelept sa avem intodeauna incredere in natura si sa ii cerem ajutorul.

Sursa: Secretele