Acasă Stirile zilei Stiinta A mai cazut un mit! Telefoanele mobile nu au legatura cu cancerul!

A mai cazut un mit! Telefoanele mobile nu au legatura cu cancerul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cancerul este boala cu rezonanta cea mai puternica pentru fiecare om care primeste acest diagnostic. Pana de curand a fost inoculata ideea ca utilizarea indelungata a telefoanelor mobile provoaca aparitia cumplitei boli, insa adevarul iese la iveala dupa aproape 30 de ani.

Cercetatorii au efectuat studii timp de trei decenii, adunand date intre anii 1982 si 2013, si au aratat ca nu exista niciun fel de corelatie intre utilizarea telefonului mobil si cazurile de cancer.

Aceasta cercetare a durat mai mult decat un studiu obisnuit, pentru ca a incercat sa raspunda la intrebarea daca telefoanele mobile afecteaza sanatatea.

Dupa cum relateaza Chris Mills de la Gizmodo, in cadrul studiului a fost observata o usoara crestere a cazurilor de cancer la barbati, insa nu si la femei. Desi a fost remarcata aceasta crestere la exponentii cu varsta cuprinsa intre 70 si 84 de ani, pe parcursul perioadei de timp in cauza, este important de subliniat faptul ca boala a inceput sa se dezvolte inainte ca exponentii sa inceapa sa foloseasca telefoanele mobile. in total, au fost examinate dosarele a 19.858 de barbati si 14.222 femei.

Datele statistice utilizate de cercetatori in cadrul acestui studiu releva ca utilizarea telefonului mobil in Australia a inceput in anul 1987 si a crescut cu peste 90% in ultimii 29 de ani. Oamenii de stiinta au subliniat ca trebuie luate in considerare multiplele variabile si influente asupra stilului de viata si ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a intelege pe deplin influenta acestor gadget-uri asupra corpurilor si mintilor oamenilor.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos