Ti-ai vazut partenerul trimitand mesaje cu continut sexual explicit, fotografii indecente altor persoane? Acestea sunt primele forme de infidelitate, potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite ale Americii.

Un sondaj, la care au participat peste 2.600 de barbati si femei fara partener, cu varste cuprinse intre 18 si 59 de ani, care folosesc site-urile matrimoniale Christian Mingle si JDate, a aratat ca 25% dintre acestia iau in considerare sa se casatoreasca cu o persoana care le-a fost infidela de-a lungul relatiei, relateaza huffingtonpost.com.

Datele privind infidelitatea provin din raportul site-ului State of Dating America, care realizeaza cercetari amanuntite privind complexitatea relatiilor moderne.

Rezultatele sondajului arata ca barbatii si femeile au definitii diferite pentru infidelitate, atitudinea femeilor privind nestatornicia barbatilor devenind pe parcursul anilor „mai liberala”.

Astfel, in anul 2013, 82% dintre femei si 56% dintre barbati au afirmat ca ei considera mesajele cu conotatie sexuala sau flirtul o forma de infidelitate. Anul acesta, numarul femeilor care cred ca un mesaj de acest gen reprezinta un gest de infidelitate a scazut pana la 68%, in timp ce in cazul barbatilor a scazut la 51%.

De asemenea, 90% dintre femei sustin ca „un sarut pasional” cu o alta persoana inseamna un act de infidelitate, in timp ce, anul trecut, 100% dintre respondente considerau ca a saruta pe altcineva decat partenerul de viata inseamna nestatornicie. Si in cazul persoanelor de sex masculin procentul a scazut, 75% dintre barbati fiind de acord cu aceasta afirmatie, in comparatie cu 86% in 2013.

De asemenea, respondentilor li s-a cerut sa spuna daca practicarea „sexului cu o alta persoana decat partenerul de viata, in mod repetat”, reprezinta o forma de infidelitate. Astfel, 92% dintre femei au fost de acord cu aceasta afirmatie, 86% dintre barbati fiind de aceeasi parere.

Pe de alta parte, 38% dintre persoanele fara partener au recunoscut ca au fost infidele intr-o relatie anterioara – o crestere usoara fata de anul 2013, cand doar 22% au spus ca si-au inselat partenerul.

Intr-un sondaj recent realizat de HuffPost, 79% din aproximativ 1.000 de adulti chestionati au afirmat ca ar considera ca partenerul este infidel daca ar trimite mesaje cu continut sexual sau fotografii altor persoane.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.