Acasă Stirile zilei Parintele casutei postale electronice a murit! Vezi cand a trimis primul e-mail

Parintele casutei postale electronice a murit! Vezi cand a trimis primul e-mail

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raymond Tomlinson, considerat inventatorul e-mail-urilor si creatorul semnului „@”, a murit sambata la varsta de 74 de ani. Vestea a fost data de vice-presedintele Google, Vinton Gray Cerf. Nascut in 1941, licentiat la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din Boston, Tomlinson a scris primul e-mail in 1971 si a proiectat programul in secret, fara sa il comunice sefilor sai, in timp ce lucra la Arpanet, reteaua aflata la dispozitia cercetatorilor si militarilor.
Inginerul informatic american a fost primul care a utilizat simbolul „@” pentru a indica ca un mesaj trebuie sa ajunga la un computer anume din retea, separand numele destinatarului de restul. Este celebru si ca informaticianul care a desenat elementele fundamentale ale e-mail-ului, categoriile de obiect si ale destinatarului. In 2012 a fost inclus in „Walk of Fame” a Internetului, un fel de muzeu virtual entru a cunoaste figurile care au dat o contributie extraordinara in domeniu, scrie rador.

Pe blogul sau, Tomlinson a povestit in detaliu istoria crearii semnului „@”, incercand sa evite ca legenda sa anuleze faptele. „Primul e-mail a fost trimis intre doua computere care se aflau unul langa altul, conectate prin Arpanet. Primul mesaj a fost destul de nesemnificativ si de fapt l-am uitat. Probabil era vorba despre QWERTYUIOP (primele litere de pe tastatura) sau ceva de genul.

Sa nu credeti tot ceea ce cititi. Nu credeti in tot ce cititi pe internet, amintiti-va ca exista fiinte umane care stau in spatele acestor pagini, iar fiintele umane fac greseli”, a concluzionat Tomlinson pe blogul sau.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos