Acasă Stirile zilei Justitia Hassan Awdi a fost localizat! Justitia este legata de maini si de...

Hassan Awdi a fost localizat! Justitia este legata de maini si de picioare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unul din cei mai cautati oameni din Romania este omul de afaceri Hassan Awdi, condamnat definitiv in noiembrie 2014 la opt ani de inchisoare cu executare pentru falimentarea CFR Mesagerie. Acesta a fost localizat de Interpol in Liban, insa institutiile judiciare nu pot face nimic la acest moment in vederea capturarii acestuia, in conditiile in care nu exista un tratat de extradare intre Romania si Liban, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Din informatiile citate de agentia de presa reiese ca Interpol Israel i-a localizat adresa lui Hassan Awdi, care are cetatenie libaneza si americana.

Aceleasi surse spun ca ofiterii Interpol au comunicat cu acesta, printr-o serie de diligente facute pe teritoriul Libanului, in adresele institutiei fiind facute mentiuni cu privire la existenta mandatelor de arestare europeana si internationala emise de instantele romanesti pe numele sau dupa ramanerea definitiva a deciziei de condamnare.

Conform surselor citate, institutiile judiciare nu pot face nimic la acest moment in vederea capturarii lui Awdi, in conditiile in care nu exista un tratat de extradare intre Romania si Liban.

Ce spun autoritatile

In ceea ce priveste persoana mentionata, instanta romana care l-a condamnat pe Awdi Hassan a sesizat Ministerul Justitiei conform legii, iar acesta a efectuat demersurile necesare, in conformitate cu atributiile specifice prevazute de Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”.

„Avand in vedere faptul ca sus-numitul s-a sustras de la executarea pedepsei cu inchisoarea ce i-a fost aplicata de autoritatile judiciare romane, Ministerul Justitiei a solicitat extradarea acestuia din Liban, insa cererea de extradare a fost respinsa de autoritatile libaneze”, mai arata Ministerul Justitiei, precizand ca ”cererea de extradare formulata de autoritatile romane a fost analizata in conformitate cu legislatia statului solicitat, decizia apartinand acestui stat”.

Omul de afaceri Hassan Awd are cetatenie libaneza si americana si a fost condamnat definitiv in 27 noiembrie 2014 la opt ani de inchisoare intr-un dosar al procurorilor DIICOT pentru modul in care a falimentat compania ”CFR Mesagerie”.

Prin aceeasi decizie au fost condamnati si fratele lui Hassan Awdi, Mehdi A. Awdi, cetatean american, la sase ani si patru luni de inchisoare, libanezul Bassam Istanbouly, la cinci ani inchisoare cu executare, si Iordan Badeanu, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

DIICOT a trimis instantei acest dosar in 21 decembrie 2012 si i-a acuzat pe cei cercetati ca, avand functii de conducere in cadrul SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori banesti si Corespondenta „CFR Mesagerie” SA, precum si in cadrul altor societati comerciale, au constituit o grupare infractionala in scopul delapidarii societatii „CFR Mesagerie” SA, prin insusirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar si in scopul sustragerii de la plata catre bugetul de stat a impozitelor si taxelor datorate de catre aceasta societate.

DIICOT nota la acel moment ca cei patru au incheiat contracte fictive de prestari de servicii, o parte dintre acestea antedatate, in baza carora au fost inregistrate in contabilitatea SC „CFR Mesagerie” SA facturi fiscale reprezentand cheltuieli avand la baza operatiuni nereale. Prejudiciul generat societatii a fost de aproximativ 3.400.000 de lei, iar in dauna statului de peste 380.000 de lei.

De asemenea, Hassan este cunoscut opiniei publice ca omul care a distrus compania Rodipet.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos