Acasă Stirile zilei Paradisul milionarilor de la Marea Neagra! Afacerea secreta a lui Mazare!

Paradisul milionarilor de la Marea Neagra! Afacerea secreta a lui Mazare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Treizeci si trei dintre cei mai bogati politicieni si oameni de afaceri sunt sau au fost rezidentii unui complex imobiliar de lux din Constanta, construit in urma unei oferte de nerefuzat. in urma cu 12 ani, Radu Mazare i-a dat unui om de afaceri o bucata de plaja, la pachet cu avizele necesare construirii unui imobil exclusivist. Omul de afaceri s-a ales cu milioane de euro, iar Mazare cu un nou dosar penal”, dezvaluie publicatia info-sud-est.ro.

„Un apartament in acest complex costa intre 350.000 si 500.000 de euro. Chiar daca pretul unei resedinte din acest paradis imobiliar inaltat pe malul marii este si de 10 ori mai mare decat pretul unui apartament din Constanta, imobilele din complexul Caelia, care ajung si la 230 mp, si-au gasit repede proprietarii. in momentul inaugurarii complexului, jumatate din proprietati erau deja cumparate, iar la scurt timp dupa aceea nu mai exista niciun apartament neadjudecat”, arata jurnalistii.

Potrivit acestora, locatarii sunt preponderent VIP-uri din politica, afaceri si lumea sportului.

„Printre cei care au cumparat apartamentele de lux se numara si: Vasile Blaga – fost ministru de interne si sef al PDL; Florin Nicolae Muntean – numit de Adriean Videanu, in 2009, director general la Transgaz; Raul Doicescu – prieten si partener de afaceri al fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu, alaturi de fosta soacra a Elenei Basescu; Nela Pavaloiu – fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, trimisa in judecata de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale din Ferma Baneasa si Padurea Snagov; Dan George Oproescu si Theodor Berna – abonati, prin firmele lor, la banii publici si parteneri de afaceri cu finul lui Adriean Videanu; Anca Cristina Godeanu – fina Andreei Paul Vass si apropiata a Elenei Udrea, fosta sefa a Autoritatii de Management pentru POSDRU; Corneliu Cosac – tatal lui Sergiu Cosac, partener de afaceri cu unul dintre fratii lui Omar Hayssam; Daiana Maria Al Bitar – nasa de cununie al cuplului Gabriela Firea si Florin Pandele”.

in anul 2006, afaceristul Viorel Paunescu vinde Hotelul Rex catre familia Adamescu, in schimbul a 10 milioane de euro. Cu banii obtinuti pe monumentul istoric, Paunescu se muta 10 metri mai la sud unde ridica un complex rezidential gigant direct pe plaja, pe care il numeste Caelia Residence. L-a construit pe o bucata de plaja de 4353 de metri patrati cumparata de la primarie. Procurorii DNA spun ca Radu Mazare a vandut terenul mult prea ieftin, asa ca fostul primar s-a ales cu un nou dosar penal pentru abuz in serviciu. Radu Mazare, fugit in Madagascar si arestat in lipsa, a declarat public ca nu el a evaluat parcela de plaja si ca nici nu stia cui o vinde.

La un an dupa ce a cumparat terenul, Paunescu a obtinut si o autorizatie de construire pentru un hotel de cinci stele. S-a gandit mai bine si dupa inca un an, in 2008, a obtinut de la primaria aceluiasi Radu Mazare aprobarea pentru o cladire de 11 etaje, care este, de fapt, parcarea multietajata automatizata a Complexului Caelia.

in anul 2011, Mazare si Paunescu au incheiat aventura imobiliara, inconjurati de parteneri de afaceri si celebritati. in momentul inaugurarii complexului Caelia, Viorel Paunescu considera ca investitia de 19 milioane de euro, care i-a adus rapid un profit de cateva milioane de euro, este, de fapt, un ”cadou” pe care el il face turismului romanesc, domeniu in care Paunescu a derulat afaceri prospere timp de aproape jumatate de veac.

Sursa: info-sud-est.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos