Acasă World Papa Francisc: Internetul este mana cereasca si simbol al bunatatii autentice

Papa Francisc: Internetul este mana cereasca si simbol al bunatatii autentice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Papa Francisc a spus despre Internet ca este mana cereasca si simbol al bunatatii autentice. Declaratia a fost facuta de Papa in cadrul mesajului sau cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicatiilor Sociale (World Day for Social Communications).

„Internetul este un dar de la Dumnezeu. El ne ofera posibilitati nelimitate pentru unitate si solidaritate umana „, – a spus Papa intr- un mesaj, publicat astazi pe portalul de stiri news.va.

Cu toate acestea, subliniaza Papa Francisc, acest lucru nu inseamna ca nu exista probleme pe Internet. Pontiful crede ca viteza de transmitere a informatiilor pe web de multe ori depaseste cu mult capacitatea umana pentru o evaluare si intelegere corecta. In plus, a spus Papa, Internetul este deseori folosit in scopul de a se disocia de problemele reale, pentru izolare de societate.

„Dar cele mentionate nu ar trebui sa fie un motiv de a refuza comunicarea in retelele sociale si alte forme de comunicare pe Internet ” , – a concluzionat Papa.

Aprobarea sa fata de retelele sociale si a Internetului in general, a exprimat anterior si Papa Benedict al XVI-lea. In 2011, cu ocazia Zilei Comunicatiilor Sociale, Pontiful a „binecuvantat” social networking-ul, subliniind importanta sa pentru crearea de noi prieteni, schimbul de cunostinte si dialogul cultural.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos