Papa Francisc a spus despre Internet ca este mana cereasca si simbol al bunatatii autentice. Declaratia a fost facuta de Papa in cadrul mesajului sau cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicatiilor Sociale (World Day for Social Communications).

„Internetul este un dar de la Dumnezeu. El ne ofera posibilitati nelimitate pentru unitate si solidaritate umana „, – a spus Papa intr- un mesaj, publicat astazi pe portalul de stiri news.va.

Cu toate acestea, subliniaza Papa Francisc, acest lucru nu inseamna ca nu exista probleme pe Internet. Pontiful crede ca viteza de transmitere a informatiilor pe web de multe ori depaseste cu mult capacitatea umana pentru o evaluare si intelegere corecta. In plus, a spus Papa, Internetul este deseori folosit in scopul de a se disocia de problemele reale, pentru izolare de societate.

„Dar cele mentionate nu ar trebui sa fie un motiv de a refuza comunicarea in retelele sociale si alte forme de comunicare pe Internet ” , – a concluzionat Papa.

Aprobarea sa fata de retelele sociale si a Internetului in general, a exprimat anterior si Papa Benedict al XVI-lea. In 2011, cu ocazia Zilei Comunicatiilor Sociale, Pontiful a „binecuvantat” social networking-ul, subliniind importanta sa pentru crearea de noi prieteni, schimbul de cunostinte si dialogul cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.