Acasă Stirile zilei Bani Tranzactie in IT. Romanii de la uberVU si-au vandut firma pentru circa...

Tranzactie in IT. Romanii de la uberVU si-au vandut firma pentru circa 20 milioane de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romanii de uberVU, o companie infiintata la Londra, au batut palma cu compania canadiana HootSuite intr-o tranzactie estimata la circa 20 de milioane de euro, potrivit portalului TechCrunch. Fondatorii uberVU se refera la produsul spunand ca este un fel de Google Analitics pentru tot ce inseamna social media.

UberVU a fost infiintata in 2008 de catre Dan Ciotu, Vladimir Oane si Dragos Ilinca, fiind activa in monitorizarea informatiilor aparute despre companii pe retelele sociale.

„UberVU reprezinta urmatoarea generatie de solutii de analiza si aduce totodata o echipa de clasa mondiala. Achizitia pune la un loc cele mai bune solutii de analiza ale uberVU cu solutiile HootSuite de implicare sociala si ne aduce mai aproape de viziunea noastra pentru o platforma simpla, accesibila si sigura pentru un peisaj al retelelor sociale care se schimba rapid”, a declarat directorul general al HootSuite, Ryan Holmes, intr-un comunicat al companiei.

Printre clientii uberVU se numara peste 200 de companii precum 3M, NBC, Heinz, Fujitsu, SC Johnson, Getty Images, indiegogo si L’Occitane.

Preluarea uberVU este prima achizitie dupa ce HootSuite a atras anul trecut fonduri de 165 milioane de dolari, notează TechCrunch.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos