Realizatorul TV, Oreste Teodorescu a analizat pe blogul personal codulluioreste.ro comportamentul si mesajele celor doi candidati la presedintie in turul al doilea si considera ca le scapa lucruri fundamentale. Unul ar fi ca Romania lui Ponta are granitele traditionale acolo unde au fost ele desenate. Al doilea ar fi ca pana acum doar Iohannis a inteles ca din cei 18 milioane de romani votanti aproape cinci milioane sunt in strainatate. Aceasta Romanie nu este a lui Ponta ci este a lui Iohannis. Pe de alta parte Iohannis nu a inteles ca trebuie sa se manifeste pe placul romanilor din Oltenia si Moldova chiar daca acestea sunt fiefurile traditionale ale PSD.

„Cred ca este foarte important sa intelegem ca nu exista doua Romanii, una care voteaza cu Iohanis si alta cu Ponta si ca in 1918, am decis cu totii ca reprezentam o singura natiune. Se pare ca nici unul dintre cei doi contracandidati nu intelege pericolul segregarii, nascut dintr-o prea contondenta polarizare. In spatele fiecaruia se afla active de partid cu adanci implicatii penale… Eu zic ca va castiga acela care va convinge electoratul (evident intr-o confruntare directa) ca se poate detasa de cercurile de interese care l-au sustinut in campanie.

Mai este o saptamana si vom alege presedintele, pana aici sustinatorii celor doi competitori si-au facut treaba de campanie. Incepand de luni, soarta castigatorului se afla exclusiv in mintea, sufletul si capacitatea de comunicare a fiecaruia dintre ei. Constat ca ambele stuffuri sunt la fel de slab pregatite: fara viziune, fara proiect de tara, fara argumente rationale. Cred ca ar trebui sa existe trei confruntari: doua televizate si ultima, intr-un cadru neutru si moderata absolut echidistant! Pentru a deveni urmatorul presedinte al Romaniei, candidatul PSD mai are nevoie de inca 1.360.000 de voturi, iar cel al ACL de cel puţin 2.300.000.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.