Apa de la robinet a fost interzisa consumului intr-un oras din judetul Olt. Asta dupa ce analizele au aratat depasiri ale parametrilor normali chiar si de 20 de ori.

Autoritatile din Bals sustin ca ploile din ultima perioada, s-au infiltrat in panza freatica si au dus la poluarea apei.

Localnic: „Sa vedem cum e apa astazi. In situatia asta apa e atat de toxica incat nu pot sa o folosesc nici la bucatarie, nici la nimic altceva.”

Locuitorii orasului Bals s-au trezit cu afise pe usile blocurilor, prin care le-a fost interzis sa mai consume apa de la reteaua publica.

Localnic: “Imi e teama, dar daca nu am stiut.”

De teama sa nu se imbolnaveasca, oamenii spun ca au inceput sa cumpere apa plata pentru consum.

Localnic: “Cumparam un bax pe saptamana si doua bidoane de 5 litri pentru gatit”

Medicii avertizeaza ca intoxicatia cu nitriti este foarte periculoasa, mai ales pentru bebelusi si poate duce la deces. Prin urmare, la spitalul orasenesc, apa de la robinet nu mai este folosita de multi ani, noteaza stirileprotv.

Stefan Stanculescu, director Spitalul Orasanesc Bals: „Rezultatele analizelor de laborator au aratat o concentratie crescuta de nitriti si noi nu folosim la pregatitul alimentelor pentru bolnavi si in special pentru sugari decat apa plata.”

Cornelia Smarandache, viceprimar Bals: „Au anuntat cresele si gradinitele, noi furnizam in continuare apa creselor, gradinitelor si scolilor prin dozatoarele care le-am dus in scoli.”

O comisie din cadrul Directiei de Sanatate Publica Olt se va pronunta in acest caz.

Gabriela Gogiu, purtator de cuvant DSP Olt: „DSP Olt va emite o adresa oficiala catre consiliul local Bals pentru ca apa sa se foloseasca doar in scopuri menajere de catre populatie.”

Autoritatile locale sustin ca operator-ul apa – canal a luat o serie de masuri pentru ca nivelul nitritilor din reteaua de apa sa scada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.