Acasă Stirile zilei Ora de iarna 2016! Vezi cand se da ceasul inapoi!

Ora de iarna 2016! Vezi cand se da ceasul inapoi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trecerea la ora de iarna, incepand din data de 30 octombrie, nu modifica mersul trenurilor, circulatia urmand a se efectua conform orarelor prevazute, informeaza joi CFR Calatori.

„Trenurile de calatori vor pleca din gari (statiile din care se formeaza) dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 29/30 octombrie ora 4:00, care devine ora 3:00. in noaptea de 29/30 octombrie 2016, cand ora 4:00 devine ora 3:00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4:00 vor pleca la orele din Mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale”, se precizeaza in comunicat.

Conform CFR Calatori, trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4:00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.

„Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficiala se face in aceeasi zi de duminica, 30 octombrie 2016, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina, trenurile vor circula dupa orele din Mersul de tren in vigoare”, se spune in comunicat.

Anul acesta Ora de vara a inceput pe 27 martie.  Acest sistem a fost instaurat in Romania in anul 1932.

Ora se schimba, atunci, in prima duminica a lunii aprilie, respectiv, in prima duminica a lunii octombrie, aceasta practica ramanand valabila pana in 1943.

In 1997, prin ordonanta guvernamentala, orarul de vara a fost din nou corelat cu cel practicat in tarile Uniunii Europene. Iar in 1996, tinand cont de avantajele decalarii orarului cu o ora vara, pentru a profita la maximum de orele de lumina, acest orar a fost prelungit in Europa cu inca o luna.

Ora de iarna este ora legala oficiala sau  Timp Legal Roman.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos