Acasă Stirile zilei Stiinta OMENIREA fata-n fata cu SFARSITUL! Masinaria care poate aduce APOCALIPSA va fi...

OMENIREA fata-n fata cu SFARSITUL! Masinaria care poate aduce APOCALIPSA va fi pornita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acceleratorul de particule de la Geneva Large Hadron Collider (LHC) va fi repornit in luna martie, acest lucru fiind asociat cu masinaria care ar putea aduce apocalipsa.

LHC va fi repornit in cursul anului viitor, in cadrul unui program de trei ani ce iși propune sa explice anumite fenomene teoretice cum ar fi cel al super-simetriei particulelor, program ce are drept obiectiv explicarea naturii materiei intunecate.

Materia intunecata nu emite și nici nu absoarbe lumina sau radiatiile electromagnetice sau de alta natura, de unde și numele sau, și deci nu poate fi observata direct, prin telescoape. Se estimeaza ca materia intunecata constituie 83% din materia din Univers și 23% din masa-energia sa. Existenta ei inca nu a putut fi dovedita pe cale experimentala.

LHC este ingropat intr-un tunel circular de 27 de kilometri, care se intinde sub granita franco-elvetiana, la poalele muntilor Jura. Intreaga instalatie este deja aproape racita la 1,9 grade deasupra lui zero absolut (minus 273,15 grade Celsius/ zero grade Kelvin, cea mai mica temperatura posibila, n.r.), ca pregatire pentru urmatorii trei ani de functionare.

Prima serie de experimente desfasurate de LHC, care a avut loc la o putere mai redusa decat cele ce vor debuta in martie, a dus, in 2012, la confirmarea existentei particulei bosonul lui Higgs, care explica modul in care materia fundamentala a dobandit masa pentru a forma stelele si planetele.

Criticii LHC spun ca oamenii de stiinta vor crea o gaura neagra care va duce la sfarsitul omenirii.

Sursa: capital.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos