Acasă Stirile zilei Primul ORAS lovit de APOCALIPSA! Cine urmeaza? VIDEO

Primul ORAS lovit de APOCALIPSA! Cine urmeaza? VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un regizor britanic a realizat un scurt filmulet cu o drona in Pripeat intr-un oras lovit parca de Apocalipsa, aflat langa Cernobil, si care a fost evacuat dupa catastrofa nucleara din 1986.

Danny Cooke, un tanar realizator independent de filme din Marea Britanie, a mers in vara acestui an la Cernobil, la aproape trei decenii de la accidentul nuclear. Cooke a folosit o drona pentru a realiza un filmulet de trei minute intitulat “Carte postala din Pripeat” – dupa numele orasului aflat la 3 kilometri de Cernobal.

Cu o populatie de aproape 50.000 de locuitori inainte de accidentul nuclear,Pripeat este acum complet abandonat, insa poate fi vizitat de turisti. Autoritatile ucrainene organizeaza chiar excursii in zona.

In ciuda apocalipsei nucleare care a avut loc acum 28 de ani in zona, Pripeat nu arata ca scena unui dezastru. Dimpotriva, natura a invadat orasul si copacii se inalta printre blocuri, dupa cum demonstreaza filmul lui Danny Cooke.

Catalogat drept cel mai grav din istorie, accidentul nuclear de la Cernobil a distrus vietile a milioane de oameni. La acest lucru a contribuit si lipsa de reactie a autoritatilor care au ascuns timp de mai multe zile cumplitul dezastru. Depunerile radioactive au afectat si Romania, fiind aduse de vant.

Sursa: stirileprotv.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos