Acasă Stirile zilei Obsesia Gabrielei Firea pentru propria imagine nu are limite! Adevarul i-a prins...

Obsesia Gabrielei Firea pentru propria imagine nu are limite! Adevarul i-a prins pe postacii primarului general al Capitalei la munca! Platiti din bani publici sa o laude pe internet!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Gabriela Firea a acordat, luni dimineata, un interviu jurnalistilor de la Adevarul. Interviul a fost transmis live pe internet, iar tehnicienii de la Adevarul au sesizat o „crestere neobisnuita” a numarului de conturi create pe adevarul.ro pentru a comenta. Ei au descoperit ca acestea au fost facute de pe calculatoarele Primariei Bucuresti.

„Colegii de la departamentul IT au sesizat o crestere usor neobisnuita a numarului conturilor de utilizator create pe adevarul.ro, cu ocazia emisiunii mai sus mentionate. Nimic special sau ciudat aici. Obisnuitii site-ului stiu ca nu se poate comenta fara cont activ, iar doamna primar a starnit un interes real in randul cititorilor avizi de opinie. Problema intervine dupa aceea. Din pura curiozitate, am zis sa verificam cateva dintre IP-urile folosite la crearea conturilor brusc aparute, mai ales prin prisma numelor comune care au fost atribuite acestora. Nu strica niciodata sa dai doua click-uri, nu?

Ca sa fim pe intelesul tuturor, o adresa IP este unica si este atribuita unui singur dispozitiv, conectat la o anumita retea de Internet. Practic, este buletinul de identitate al unui calculator, telefon sau tableta, conectate la Internet.

Surpriza. Printre conturile verificate am gasit trei care au fost create de pe adrese IP care apartin de institutii publice. Cele trei conturi adevarul.ro care au fost create de pe adrese IP apartinand de institutii publice se numesc ‘Alexandra Popa’, ‘Cristescu Maria’ si ‘Naa Ovidiu’. La prima vedere, numele par banale, comune, exact ceea ce ar folosi cei care comenteaza oarecum ‘in bloc’, la comanda”, scrie Adevarul.

Locurile in care au fost create au fost descoperite foarte usor, doua conturi provenind chiar din Primaria Bucuresti iar altul de la Autoritatea Electorala Permanenta. Cei care le-au creat au postat mesaje de felicitare adresate Gabrielei Firea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos