Acasă Stirile zilei Stiinta Oamenii de stiinta confirma! Un asteroid din alt sistem solar, observat in...

Oamenii de stiinta confirma! Un asteroid din alt sistem solar, observat in apropierea Pamantului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii sunt siguri ca obiectul misterios care a fost detectat luna trecuta in sistemul nostru solar provine de pe un alt sistem solar. Oamenii de stiinta l-au numit „Oumuamua” si cred ca ar putea fi unul dintre cele 10.000 de obiecte nedetectate din aproierea spatiului nostru cosmic, potrivit The Guardian.

Pentru prima data astronomii, au studiat un asteriod care a intrat in Sistemul Solar din spatiul interstelar. Certitudinea originii acestuia extraterestre provine dintr-o analiza care arata ca orbita pe care o urmeaza acesta este aproape imposibil de atins in sistemul nostru solar.

Numele sau vine de la termenul hawaiian pentru mesager. Este cu siguranta prima roca spatiala care a fost identificata ca fiind formata in apropierea unei alte stele. stiind faptul ca ca asteroizii fuzioneaza in timpul formarii unei noi planete, acest obiect ne poate spune ceva despre formarea planetelor din apropierea stelei sale necunoscute.

Ultimele analize realizate cu telescopul arata ca Oumuamua este asemanator cu unele comete si asteroizi din sistemul nostru solar. Acest lucru este important pentru ca sugereaza ca consistenta planetara precum cea a noastra ar putea fi tipica in galaxii.

Se stie ca acest obiect este de o culoare extrem de inchisa, absoarbe 96% din lumina care cade pe suprafata lui si este rosu. Aceasta culoare este marca moleculelor organice, care permit functionarea vietii.

Caracteristicile sale au fost publicate de doua grupuri independente de astronomi. Primul grup, condus de Karen Meech de la University of Hawaii a descoperit ca Oumuamua este extrem de intins, de aproximativ 400 metri lungime. Prin telescopul VLT ei au descoperit ca se roteste o data la 7,3 ore in jurul propriei axe.

Celalalt grup de astronomi, condus de David Jewitt, University of California Los Angeles, a estimat cati alti „vizitatori” interstelari ca acesta s-ar putea afla in sistemul nostru solar. Ei au calculat ca alti 10.000 ar putea fi aproape de Soare decat cea de-a opta planeta, Neptun, care este pozitionata mult mai departe de Soare decat de Pamant. inca sunt nedetectate.

Sursa: News.ro