Acasă World O reteta medicala scrisa de Hipocrate, acum 2.400 de ani, descoperita la...

O reteta medicala scrisa de Hipocrate, acum 2.400 de ani, descoperita la Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Calugarii de la Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai, situata in partea de sud a peninsulei, au facut o descoperire surprinzatoare. In biblioteca lacasului de cult au gasit un manuscris datand din secolul VI, care, printre altele, contine o reteta a „parintelui medicinii“, medicul grec Hipocrate.

Manuscrisul descoperit este de tip „palmesit“, adica este scris pe doua straturi de piele. Documentele din secolul VI descoperite de calugari contin retete ale celebrului medic grec Hipocrate cel Mare, precum si alte trei scrise de un scrib anonim, dintre care unul este ilustrat cu desene de plante grecesti, scrie Adevarul.

Potrivit lui Ahmed Al-Nimer, seful departamentului documente arheologice copte din cadrul Ministerul egiptean al Antichitatilor, textul care contine prescriptii medicale a fost scris peste scrierile sterse de pe primul strat de piele. Acest lucru se explica prin costul ridicat al acestui material in acele vremuri. Al doilea strat de piele contine un asa-numit „ manuscris sinai“, cu un text incomplet al Vechiului Testament si un text aproape complet din Noul Testament.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos