Senatoarea PNL Carmen Harau considera ca romanii ar fi si mai furiosi daca ar afla continutul unei alte ordonante de urgenta adoptata de Guvernul Grindeanu-Dragnea, mai precis Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9 din 27 ianuarie 2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative.

„Romanii au iesit in strada pentru ca au aflat din mass-media despre continutul ordonantei privind modificarea Codului Penal. Am convingerea ca toti romanii ar fi si mai furiosi daca ar afla ca, printr-o alta ordonanta data tot pe furis, in data de in 25 ianuarie, OUG nr. 9/2017, Dragnea si Grindeanu au suspendat practic cele mai importante articole din Legea nr. 500/2002 care priveste finantele publice. Aceasta lege sta la baza elaborarii si aprobarii bugetului de stat al Romaniei. Au amputat total aceasta lege pentru a da liber la sifonarea banilor publici!

Astfel, sunt suspendate pana la 1 ianuarie 2018 articolele care privesc rigorile bugetare in privinta utilizarii creditelor bugetare si a celor de angajament, anuleaza obligatia Guvernului de a anexa programele bugetare in vederea transparentizarii acestora si anuleaza sanctiunile penale pentru nerespectarea acestor prevederi. Pe romaneste, vor putea fura cat vor, fara sa fie pedepsiti! Poate cel mai grav din istoria post-decembrista, OUG nr. 9/2017 anuleaza procedura de aprobare a creditelor de angajament in Parlament! Pe scurt, degeaba aproba zilele acestea proiectul de buget, pentru ca Guvernul a anulat aceasta atributie a Parlamentului, adica au deschis calea la praduirea banilor publici!

Este de domeniul evidentei ca OUG nr. 9/2017 a fost scrisa pentru ministerul cu cele mai mari credite de angajament, care se ridica la peste 30 miliarde lei – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Cred ca pentru faptul ca i-a fost refuzata desemnarea ca prim-ministru, prin puterea financiara care i s-a dat, domnul Dragnea a facut din Ministrul dezvoltarii, adevaratul prim-ministru al Romaniei.

Vazand ca Liviu Dragnea a inceput deja sa-si recunoasca greselile si are de gand sa retraga ordonanta de modificare a Codului penal, ii solicit cu toata puterea sa retraga de indata, inainte de votul asupra bugetului de stat, amputarea Legii finantelor publice facuta prin OUG nr. 9/2017.”, anunta senatoarea PNL, conform stiripesurse.