La fel ca dictatotul Nicolae Ceausescu, liderul PSD, condamnat penal, Liviu Dragnea umbla din studio in studio incercand sa explice ca o forta malefica vrea sa deturneze alegerile. Manipularea lui Liviu Dragnea este demontata punct cu punct de cei peste 40.000 de manifestanti de la Timisoara. In timpul protestului, Initiativa Timisoara a dat citire unei proclamatii in opt puncte, care poate calma lucrururile, daca puterea chiar doreste acest lucru!

Textul complet al proclamatiei:

”Cand STATUL DE DREPT este in pericol, avem datoria sa il aparam!
Pentru a-l putea apara, legea trebuie sa ne permita, noua cetatenilor, sa intervenim in mod legitim in procesul decizional.
Prin adoptarea unor acte normative contrare principiilor STATULUI DE DREPT este evident ca acest guvern este ostil poporului sau.
Vrem:
1. Ca de acum inainte niciun guvern, indiferent de coloratura politica, sa nu mai repete vreodata vreo Ordonanta 13;
2. Organizarea unui referendum anticoruptie;
3. Controlul de constitutionalitate al legilor si ordonatelor de urgenta sa se realizeze si la initiativa directa si neintermediata a cetatenilor;
4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constitutionale pentru suspendarea aplicarii actelor normative susceptibile de incalcare a Constitutiei;
5. Depolitizarea functiilor publice si ocuparea lor doar prin concurs;
6. Stabilirea incompatibilitatii intre functiile executive si legislative;
7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penala a demnitarilor;
8. Fara penali in demnitatile publice”.
Timisoara
4 Februarie 2017”.