Vicepresedinte PSD, Mihai Chirica, a declarat la Digi24 ca ministrul Justitiei a compromis ministerul si ca nu ar mai putea emite niciun act normativ pentru ca ar fi lovit de neincredere.

„Vor fi campanii grele – trebuie sa aratam ca PSD 2017 nu este cel din 2000”, a spus Chirica.

„Putem spune ca principalul pas s-a facut cu abrogarea. Sper sa isi creeze efectul dorit, ca sa nu fie o capcana care sa arunce in neincredere formula guvernamentala.

Ministrul justitiei a compromis ministerul si nu mai poate emite niciun alt act pentru ca ar fi lovit de neincredere si dorinta celor din strada pentru a putea sa isi auda punctul de vedere este legitima. Trebuie respectata, dar nu incurajata, dar Romania nu trebuie sa fie o tara guvernata din strada.

Ar trebui sa aratam ce e in programul de guvernare, ce s-a facut si ce se poate face.

Sunt lucruri de partid – pe care partidul nostru trebuie sa le rezolve, sa aflam care e mersul PSD de acum incolo. Sa ne pregatim pentru 2019- 2020. Vor fi campanii grele. Trebuie sa aratam ca PSD 2017 nu e cel din 2000.

Nu am vazut forma finala, cred ca nu are nicio capcana – nici din punct de vedere al procedurii sau textului. Un al doilea val de neincredere cu o astfel de dilema ar fi fatal pentru PSD”, a declarat Mihai Chirica.

Guvernul a abrogat, duminica, Ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Penal si de procedura penala. Potrivit comunicatului de presa al Executivului, pe langa abrogarea OUG nr 13, a fost aprobata si declasificarea stenogramelor cuprinzand dezbaterile din sedintele Guvernului desfasurate la data de 18.05.2016 si la data de 31.01.2017. Premierul Grindeanu a cerut in sedinta Ministerului Justitiei sa inceapa consularile cu partidele, pe tema subiectelor din ordonanta care a fost abrogata. Decizia a fost publicata si in Monitorul Oficial, scrie libertatea.