Acasă Life Dezvoltare Personala O intrebare dureroasa la care poate nu ai nevoie de raspuns: Cum...

O intrebare dureroasa la care poate nu ai nevoie de raspuns: Cum te pot ucide grijile?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista un adevar brutal in viata pe care unii oameni refuza sa-l accepte. Nu ai control asupra multor lucruri care se petrec in viata ta. Unii oameni care se impotrivesc acestui adevar devin obsedati de control. Ei micromanageriaza, refuza sa delege sarcinile si incearca sa forteze alte persoane sa se schimbe. Ei cred ca daca pot obtine suficient control asupra altor oameni si asupra situatiilor in care se afla, pot preveni aparitia unor lucruri rele.

Altii stiu ca nu pot impiedica aparitia acestor lucruri rele, dar oricum se tem de acestea. Ei se tem de tot, de la dezastre naturale pana la boli mortale. Grijile lor ii tin pe acestia ocupati, dar in cele din urma, isi pierd timpul si energia, pentru ca ingrijorarea nu face nimic.

Daca iti pierzi timpul ingrijorandu-te de lucruri pe care nu le poti controla, acestea sunt cateva dintre sfaturile care te pot ajuta:

#1. Determina ceea ce poti controla

Cand se intampla sa te ingrijorezi, fa-ti timp un minut pentru a examina lucrurile asupra carora ai control. Nu poti preveni aparitia unei furtuni, dar te poti pregati pentru asta. Nu poti controla modul in care se comporta altcineva, dar poti controla modul in care reactionezi.

Recunoaste ca, uneori, tot ce poti controla este efortul si atitudinea ta. Cand pui energia in lucrurile pe care le poti controla, vei fi mult mai eficient.

#2. Concentreaza-te pe influenta ta

Poti influenta oamenii si circumstantele, dar nu poti forta lucrurile sa iasa asa cum vrei. Deci, in timp ce ii poti oferi copilului instrumentele necesare pentru a obtine note bune, de exemplu, nu il poti face sa obtina nota zece de fiecare data. Si in timp ce poti sa pui la cale o petrecere una, nu poti face oamenii sa se distreze.

Pentru a avea cea mai mare influenta, concentreaza-te asupra schimbarii comportamentului. Incearca sa fii un model bun si stabileste granite sanatoase pentru tine. Cand te ingrijoreaza alegerile unei alte persoane, impartaseste opinia, dar numai o singura data. Nu incerca sa repari persoanele care nu vor sa fie reparate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos