Conform unei opinii general acceptate, Biblia ar fi fost scrisa de un colectiv restrans de autori, care considerau ca opera lor nu reprezinta altceva decat transcrierea cuvantului lui Dumnezeu. Noi studii arata ca numarul celor care au contribuit la realizarea Sfintelor Scripturi ar fi, de fapt, mult mai mare fata de cel pe care il cunoastem cu totii.

O alta ipoteza asemanatoare a fost formulata de profesorul Richard Friedman (Universitatea din Georgia), care sustine faptul ca Biblia ebraica a fost redactata de aproximativ 100-150 de autori, scrie Descopera.

O echipa de cercetatori israelieni a supus analizelor cateva fragmente ceramice descoperite in apropierea fortaretei israeliene Tel Arad, localizata, in trecut, in sudul Regatului Iudeei. Artefactele, datate in secolul al VII-lea i.Hr., sunt inscriptionate cu o serie de comenzi militare referitoare la miscari de trupe in zona si aprovizionarea acestora pe tot parcursul acestor deplasari.

Folosind tehnici de prelucrare digitala a imaginilor, cercetatorii au descoperit 16 inscriptii, despre care se crede ca au fost realizate de cel putin sase autori diferiti. Specialistii israelieni spun ca acest lucru demonstreaza faptul ca in Regatul Iudeei scrisul reprezenta un mijloc important de comunicare intre militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.