Povestea halucinanta a unui tanar din Romania. Acesta a povestit judecatorilor ca a fugit din Camerun pentru ca facea parte dintr-o societate secreta care sacrifica oameni.

Un tanar, de aproximativ 30 de ani, cetatean al statului Camerun, a solicitat azil in Romania, insa judecatorii i-au respins definitiv cererea.

Cel in cauza a declarat, potrivit documentelor oficiale, ca a parasit tara de origine, in mod legal, cu o viza de studii pentru Romania, dar motivele care l-au determinat sa ia hotararea de a pleca din Camerun sunt legate de faptul ca „era amenintat cu moartea de catre persoana in grija careia a fost lasat la moartea tatalui sau, intrucat el dorea sa fie botezat de biserica catolica si nu voia sa urmeze tatalui sau ca membru in societatea secreta din care acesta facuse parte“, scrie ziuaconstanta.

Potrivit documentelor oficiale, puse la dispozitie de rolii.ro, tatal celui care a cerut azil in Romania era membru al societatii secrete (…) si a decedat cand fiul sau avea trei ani, lasandu-l in grija unui om pe nume (…), care, in anul 2000, i-a dezvaluit faptul ca va fi succesorul tatalui sau in societatea mai sus mentionata.

Conform datelor mai sus precizate, pe atunci, tanarul nu ar fi stiut ca „aceasta societate omoara oameni pentru bani“.
 
„De mai multe ori, persoana in grija careia a fost lasat petentul l-a dus in satul (…), unde ii erau facute niste taieturi pe corp in cadrul unor ritualuri. in anul 2002, petentul i-a spus ingrijitorului sau ca vrea sa fie botezat de biserica catolica. Petentul a continuat sa locuiasca cu acea persoana pana in anul 2010, cand a venit la scoala in Romania, ajutat de mama sa si de un unchi, frate al mamei, care l-au ajutat sa plece din Camerun. ingrijitorul nu stia ca petentul va veni in Romania. Ceea ce l-a determinat sa plece din Camerun a fost faptul ca acesta i-a spus ca va fi initiat in societatea secreta in care fusese membru tatal sau si caruia trebuia sa ii ia locul. Petentul nu doreste sub nicio forma sa devina membru al acestei societati, care este una spirituala si care implica si vrajitoria, si in cadrul careia in fiecare an trebuie sa fie sacrificata o persoana. Petentul nu poate deveni membru in aceasta societate pentru ca refuza sa aduca sacrificii umane, fapt care ar fi condus la uciderea sa. Cel mai bine pentru o persoana aflata in situatia sa este sa fuga din Africa ca sa scape de spirite. Astfel ca, de cand este in Romania, petentul nu mai are cosmaruri, asa cum avea inainte, si este mult mai linistit. Dupa ce a venit in Romania, petentul s-a botezat la o biserica crestin-penticostala“, conform magistratilor.

Tanarul le-a mai spus judecatorilor ca provine dintr-un mediu social si cultural caracterizat prin teama de tehnicile de vrajitorie si teama de astfel de amenintari. in contextul cultural in care s-a nascut si a trait, este perceput ca o normalitate faptul ca o persoana poate deceda de pe urma exercitarii vrajitoriei asupra sa, credinta in puterea vrajitoriei si a vrajitorilor fiind puternic inradacinata in cultura din Africa de Vest.

Judecatorii i-au respins cererea de acordare a statutului de refugiat. Magistratii au ajuns la concluzia ca elementele indicate nu constituie acte de persecutie.

„Nici apartenenta petentului la tribul (…), nici la religia crestina nu au constituit temeiuri de persecutie, dupa cum a aratat chiar petentul in declaratiile sale. Amenintarile pe care i le-ar fi adresat persoana care l-a ingrijit dupa moartea tatalui sau cu privire la intentia petentului de a se boteza in religia crestina nu pot fi considerate acte de persecutie, cata vreme persoana respectiva nu poate fi considerata agent de persecutie, in intelesul dat acestei sintagme de legislatia din domeniul azilului. Petentului nu i s-a incalcat niciun drept fundamental pe motiv de apartenenta la un anumit grup social sau religie si nici nu a demonstrat vreo vatamare pe care sa o fi suferit de-a lungul timpului din aceleasi motive.

Temerea sa de raul ce i s-ar putea produce prin intermediul fortelor spirituale nu este echivalentul temerii bine intemeiate de persecutie, astfel ca este fara relevanta din punct de vedere al azilului“, se mai arata in actele intocmite de judecatori, conform rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.