Acasă Utile Ca sa transformati ouale intr-un produs sanatos, este esential sa le cunoasteti...

Ca sa transformati ouale intr-un produs sanatos, este esential sa le cunoasteti secretele…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Indiferent ca este de gaina, de gasca, de rata ori de prepelita, oul trebuie consumat cat mai proaspat si, de preferat, in prima parte a zilei.

Ouale se digera bine atunci cand sunt fierte usor, si nu sunt implicate in aparitia infarctului, chiar daca au colesterol. Gradul lor de prospetime si momentul din zi in care le consumati sunt importante. Ca sa transformati ouale intr-un produs sanatos, este esential sa le cunoasteti secretele.

Ouale ochiuri romanesti, sparte in apa fierbinte si cele care au fiert putin si sunt cleioase sunt cele mai sanatoase. „Se digera mult mai usor decat cele fierte tare. Singurele persoane pentru care se mentin contraindicatiile sunt acelea care au probleme cu colecistul”, a precizat medicul Corina Zugravu, lector universitar UMF „Carol Davila” Bucuresti, scrie doctorulzilei.

„Albumina si lecitina din ou sunt doua substante care impiedica incarcarea arterelor cu grasimi rele”, explica nutritionistul. Un ou pe zi nu va poate pune inima si arterele in pericol, spun specialistii. Conditia este insa ca acesta sa fie „bio”, sa provina de la pasari crescute la tara. „Trebuie sa verificati codul cu care sunt inscriptionate ouale din comert. Cand acesta incepe cu cifra 0, oul este „bio”, cand cifra este 1, inseamna ca pasarea a crescut la sol, in aer liber, iar cand cifra este 3, inseamna ca pasarea a crescut la baterie”, adauga Corina Zugravu.

Ouale sunt foarte perisabile si trebuie tinute la frigider, in cea mai racoroasa parte a acestuia, in cartonul in care le-ati cumparat. Daca sunt sparte, gaurite sau curge zeama din ele, aruncati-le. Riscul de infectie este mare. inainte de a aseza ouale la frigider, este bine sa nu le spalati. inainte de a fi comercializate, ele trec deja prin aceasta procedura. Potrivit specialistilor, este indicat sa nu le tineti la frigider mai mult de o saptamana.