Cap Limpede

Utile

O idee propagata ani de zile de cei mai multi nutritionisti ar putea fi gresita!

Este bine inradacinata ideea ca atunci cand consumi grasimi te ingrasi fara sa poti controla cresterea in greutate. Aceasta idee s-ar putea sa fie una gresita, perpetuata de-a lungul anilor chiar de nutritionisti de renume. Lupta impotriva grasimilor si a colesterolului rau din sange duce la o crestere a consumului de mancare de top fast-food si carbohidrati, semnaleaza Forul National de Obezitate din Marea Britanie intr-un nou raport.

Acest for, impreuna cu organizatia Public Health Collaboration le cer dieteticienilor sa schimbe complet regimurile de slabit cu referire la interdictia de a consuma grasimi.

Autorii studiului sustin ca renuntarea la grasimi si considerarea a acestora factor principal care declanseaza obezitatea si bolile cardiace a fost o tema falsa inca din anul 1983 care trebuie acum revizuita. Renuntarea la grasimi a dus la un nou trend, cel al fast-food-urilor si produselor de panificatie care contin multa zahar, iar asta a ingrasat si imbolnavit populatia britanica.

Dr. Aseem Malhotra, unul dintre autorii studiului, a afirmat ca regulile draconice impuse in dieta trebuie sa dispara si oamenii trebuie sa consume din fiecare cate putin: “Mancati si gras pentru a slabi. Mancarea grasa poate fi prietena voastra”. Cardiologul sustine ca o persoana poate slabi sanatos numai daca isi ia toate elementele de care are nevoie: lipide, proteine, glucide, grasimi etc. Grasimile sunt indispensabile sanatatii si au efecte benefice atunci cand sunt consumate in cantitatile si varietatile adecvate, arata bzi.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-102142").on("click", function(){ $(".com-click-id-102142").show(); $(".disqus-thread-102142").show(); $(".com-but-102142").hide(); }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });