Acasă Utile O idee propagata ani de zile de cei mai multi nutritionisti ar...

O idee propagata ani de zile de cei mai multi nutritionisti ar putea fi gresita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este bine inradacinata ideea ca atunci cand consumi grasimi te ingrasi fara sa poti controla cresterea in greutate. Aceasta idee s-ar putea sa fie una gresita, perpetuata de-a lungul anilor chiar de nutritionisti de renume. Lupta impotriva grasimilor si a colesterolului rau din sange duce la o crestere a consumului de mancare de top fast-food si carbohidrati, semnaleaza Forul National de Obezitate din Marea Britanie intr-un nou raport.

Acest for, impreuna cu organizatia Public Health Collaboration le cer dieteticienilor sa schimbe complet regimurile de slabit cu referire la interdictia de a consuma grasimi.

Autorii studiului sustin ca renuntarea la grasimi si considerarea a acestora factor principal care declanseaza obezitatea si bolile cardiace a fost o tema falsa inca din anul 1983 care trebuie acum revizuita. Renuntarea la grasimi a dus la un nou trend, cel al fast-food-urilor si produselor de panificatie care contin multa zahar, iar asta a ingrasat si imbolnavit populatia britanica.

Dr. Aseem Malhotra, unul dintre autorii studiului, a afirmat ca regulile draconice impuse in dieta trebuie sa dispara si oamenii trebuie sa consume din fiecare cate putin: “Mancati si gras pentru a slabi. Mancarea grasa poate fi prietena voastra”. Cardiologul sustine ca o persoana poate slabi sanatos numai daca isi ia toate elementele de care are nevoie: lipide, proteine, glucide, grasimi etc. Grasimile sunt indispensabile sanatatii si au efecte benefice atunci cand sunt consumate in cantitatile si varietatile adecvate, arata bzi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos