Acasă Sanatate Cele cinci plante medicinale pentru o buna sanatate pulmonara in sezonul de...

Cele cinci plante medicinale pentru o buna sanatate pulmonara in sezonul de iarna!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numarul persoanelor care se confrunta cu contaminari virale si bacteriene este in crestere si aceste probleme sunt urmate de o gama larga de probleme respiratorii. In cele mai multe dintre cazuri, sunt folosite antibiotice pentru tratarea acestor probleme, ceea ce doar adauga rezistenta la anti-toxina si sunt inutile impotriva infectiilor.

De cealalta parte, remediile naturiste trateaza contaminarile, sprijina bunastarea plamanilor si repara leziunile pulmonare. Urmatoarele 5 plante sunt extrem de benefice si pot sa sporeasca bunastarea plamanilor:

1. Eucalipt

Aceasta planta are un efect revigorant care atenueaza durerea in gat si imbunatateste bunastarea tractului respirator. Are un continut ridicat de cineole, care au un efect expectorant ridicat, lupta impotriva blocajelor si curata cavitatile sinusale afectate.

2. Salvia

Aceasta planta medicinala trateaza problema plamanilor, usureaza durerile in gat si disperseaza sinuzita. Majoritatea proprietatilor sale utile sunt datorate uleiurilor imprevizibile, cum ar fi salvene, terpene, thujone si camfor. In cazul sinuzitei, utilizeaz-o ca ceai sau respira-i vaporii.

3. Menta

Menta este bogata in mentol, care desface muschii din tractul respirator si ajuta la relaxare. Uleiul de menta contine pinen, pulegona, limonen si cariofilina si cand este uscata are mentol, menton, derivat de acid acetic de menta, metanofuran si cineol. Intr-un amestec cu mentol este un decongestionant puternic care indeparteaza blocajele.

4. Radacina de lemn dulce

Aceasta planta te scapa de mucusul acumulat la nivelul gatului si plamanilor, trateaza agravarea, atenueaza tulburarile si este eficienta si ca expectorant. Este bogata in saponine care elibereaza mucusul, astfel incat organismul sa poata elimina fara fara probleme. Amestecurile sale de proprietati utile pot contracara chiar bolile pulmonare.

5. Cimbru

Cimbrul a fost folosit de ceva timp ca parte a cazurilor de contaminare a tractului respirator si a bolilor bacteriene cum ar fi pneumonia. Lupta impotriva problemelor pulmonare din cauza uleiurilor fundamentale pe care le contine, care au proprietati contagioase, antiinfectioase si germicide.

Sursa