Acasă Stirile zilei Bani O companie germana va angaja 600 de oameni in Nordul Capitalei! In...

O companie germana va angaja 600 de oameni in Nordul Capitalei! In special studenti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Germanii cauta sa angajeze vorbitori de limbi straine specializati in finante, in con­ditiile in care costurile salariale de pe piata locala sunt de trei-cinci ori mai mici decat in Germania. Astfel compania de cai ferate germane Deutsche Bahn, una dintre cele mai mari companii de transport si logistica din lume, cu afaceri anuale de 40 mld. euro, vrea sa angajeze 600 de oameni in noul centru de contabilitate din nordul Capitalei, potrivit zf.ro.

„In prezent avem 85 de angajati si 2.000 de metri patrati de birouri inchi­riate, dar pana in 2018 vom ajunge la un total de 6.000 de metri patrati si 600 de salariati. Vom angaja inclusiv din uni­versitati. Avand in vedere ca ne vom ocupa de con­ta­bi­litate pentru 35 de tari europene, vom avea nevoie de angajati cu bune cunostinte de limbi straine“, a spus Mateen Memon, ma­na­ging director al noului centru de contabilitate.
„Este esential faptul ca in Romania avem 20.000 de copii care invata in limba ger­mana si 700.000 care o studiaza ca limba straina, ceea ce este foarte atractiv pentru com­paniile germane. De asemenea, Deuts­che Bahn va participa la formarea profe­sio­nala si pregatirea angajatilor. Daca Ro­mania va extinde investitiile in infrastruc­tura si licitatiile publice vor fi transparente, vom vedea tot mai multe investitii germane in Ro­mania“, a spus Frank-Walter Stein­meier, mi­nistrul federal al afacerilor externe al Ger­maniei, prezent la eveni­mentul de inau­gurare al noului sediu.

Intrebati care este nivelul salarial al anga­jatilor din Berlin si al celor din Bu­curesti, Mateen Memon, managing director al centrului din Capitala, nu a oferit suma exacta, dar a spus ca sa ne uitam la salariile medii din Germania si la cele din Romania. Sala­riul mediu net in Germania este de 2.200 de euro, in Romania este de 400 de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos