Acasă Stirile zilei Social O captura de sute de kilograme de cocaina in valoare de SASE...

O captura de sute de kilograme de cocaina in valoare de SASE milioane de euro a fost confiscata in Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O captura de sute de kilograme de cocaina in valoare de 6 milioane de euro a fost confiscata, miercuri, cu ajutorul reprezentantilor DIICOT si BCCO.

16 cocainaProcurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul D.C.C.O.Serviciul Antidrog, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, constituit din cetateni columbieni, romani, bulgari si italieni, specializat in traficul international de droguri de mare risc – cocaina, potrivit unui comunicat.

Gruparea reprezenta una dintre cele mai active si ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti, care, sub coordonarea liderilor – inculpatii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani si Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaina, de ordinul sutelor de kilograme, pe relatia America de SudEuropa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi, preluate de pe aceste vase cu barci de mare viteza si descarcate in porturi de interes pentru gruparea infractionala. Inculpatii au intentionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, sa fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca ruta alternativa Romania – portul Constanta.

In cursul lunii aprilie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la capturarea cantitatii de aproximativ 50 kilograme cocaina, puritate 93%, introduse de catre membrii gruparii pe teritoriul Romaniei, in scopul comercializarii.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos