Acasă Stirile zilei Social GREVA spontana la CFR Calatori! 138 de trenuri au fost oprite in...

GREVA spontana la CFR Calatori! 138 de trenuri au fost oprite in statii! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Greva spontana de la CFR Calatori i-a luat prin surprindere pe pasagerii trenurilor aflate in circulatie sau care asteptau pe peroanele garilor.

138 de trenuri nu au fost oprite in statii intermediare si au avut intarzieri totale de 10.468 de minute.

Zeci de trenuri au fost oprite in statii, miercuri dimineata, din cauza grevei spontane declansate de angajatii CFR Calatori. Ca urmare a opririi lucrului intre orele 7.00 si 9.00, trenurile au afisate intarzieri care depasesc 120 de minute, cat a durat greva.

Reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” au precizat, intr-un comunicat de presa, ca intre orele 7.00 si 9.00, in urma protestului declansat de angajati, a fost afectata circulatia a 138 de trenuri care erau inscrise in grafic pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta.

In cele doua ore, 138 de trenuri nu au fost expediate din statii sau au fost oprite in statiile intermediare, acestea urmand sa ajunga la destinatie cu intarzieri foarte mari.

„In urma protestului declansat in intervalul orar 7.00-9.00, circulatia a 138 de trenuri aflate in grafic pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta au inregistrat intarzieri totale de 10.468 de minute”, a precizat sursa citata.

Pe perioada incetarii activitatii, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar in statii, au mai aratat reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” .

Anterior, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, declarase ca 137 de trenuri erau afectate, la ora 8.00, de greva spontana, dintre care 42 pe Regionala Cluj, 21 pe Regionala Craiova, 47 pe Regionala Bucuresti, 16 pe Regionala Constanta, opt pe Regionala Galati si trei pe Regionala Iasi.

Fenechiu a precizat ca protestul spontan a fost declansat de angajatii din CFR Calatori si CFR Infrastructura, din cauza intarzierii cu o zi a platii integrale a salariilor pe decembrie. Ministrul Transporturilor a mai spus ca miercuri dimineata a convocat directorii CFR Calatori si CFR Infractructura si reprezentantii ministerului din Departamentul Contabilitate, Directia financiar-contabila, iar unii au venit cu explicatii.

Fenechiu a adaugat ca nu a vrut sa asculte nicio explicatie, precizand ca miercuri asteapta plata salariilor. Ministrul a mai spus ca dupa ce vor fi platite salariile angajatilor, va face o analiza si cei vinovati vor plati.

CFR a informat miercuri dimineata, printr-un comunicat de presa, ca un numar de 89 de trenuri nu au plecat din statii din cauza grevei spontane a angajatilor din sase regionale (Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta). Compania arata in documentul citat ca niciun tren nu a fost oprit in camp.

„In mai multe locuri de pe reteaua feroviara, angajatii au intrerupt spontan lucrul. Asta se refera la toate cele opt regionale si sucursale de transport feroviar de pasageri si de infrastructura. Administratia companiei a inceput demersurile, o sa ia legatura cu reprezentantii celor care au intrerupt lucrul pentru a incerca o mediere si a gasi o formula cat mai rapida de solutionare a problemelor. Pana la 15 ianuarie au fost platite aproximativ 70 la suta din salariile aferente lunii decembrie, urmand ca azi si maine sa se plateascia si diferentele atat pentru compania de pasageri, cat si pentru cea de infrastructura”, a declarat Alina Predescu, purtator de cuvant CFR Calatori, la Romania TV.

Sursa: rtv.net