Acasă Stirile zilei Nu vom mai avea nevoie de vize pentru SUA

Nu vom mai avea nevoie de vize pentru SUA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru a vizita America, românii erau nevoiţi să se piardă înainte într-o birocraţie labirintică pentru a-şi procura vizele. Vestea bună e că americanii se gândesc să elimine această obligativitate, prin includerea României, alături de Polonia şi Bulgaria, în programul Wisa Waiver.

Trei congresmani americani au depus un proiect de lege care prevede includerea României în programul Wisa Waiver, program de renunţare la obligativitatea vizelor.

Democratul din Illinois, Mike Quigley, a anunţat că Jobs Originating through Launching Travel (JOLT) Act are în vedere modernizarea programului “Wisa Waiver”, care se pare că nu a mai fost modificat de foarte mult timp.

Actualmente, România, Polonia şi Bulgaria au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite, ele nefiind incluse în Visa Waiver. Ţările menţionate au o rată de respingere a cererilor de viză mult peste limita de 3%. Statisticile din 2011 au arătat că ţara noastră a avut o rată de respingere a aplicaţiilor pentru viză de 22% , în timp ce rata Bulgariei a fost de 16%, iar cea a Poloniei de 10%.