Acasă Stirile zilei Mic.ro a scăpat momentan de faliment

Mic.ro a scăpat momentan de faliment

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lanţul de magazine Mic.ro, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul firmei Mic.ro Retail, intrată în insolvenţă în luna februarie a acestui an, a evitat falimentul la termenul de judecată la Tribunalul Municipiului Bucureşti, în ciuda faptului că administratorul judiciar a propus lichidarea societăţii într-un raport înaintat instanţei.

Reţeaua care ajunsese la 800 de prezenţe în Bucureşti şi alte oraşe din ţară şi-a încetat activitatea complet la începutul anului, toate magazinele fiind închise. Fără vânzări şi planuri pentru reluarea activităţii, reprezentanţii RVA Insolvency, administratorul judiciar al companiei, nu văd posibilă reorganizarea firmei.

„Deşi am solicitat prin raportul depus, intrarea în faliment, existând o opoziţie la deschiderea procedurii formulate de către un creditor, instanţa a rămas în pronunţare doar pe această opoziţie, neputând pune în discuţie altceva”

a precizat pentru ZF Simona Miloş, partener al RVA Insolvency.

Tribunalul nu a stabilit deocamdată următorul termen de judecată al cazului.

Ce importanţă are pronunţarea falimentului?

În lipsa unui plan de reorganizare sau a unei decizii de intrare în faliment, urmată de lichidarea activelor, creditorii Mic.ro rămân în continuare blocaţi. După pronunţarea falimentului, bunurile companiei vor fi scoase la vânzare, iar sumele obţinute vor fi distribuite către creditori. Potrivit informaţiilor existente însă, raportul dintre active şi datorii este net defavorabil creditorilor.