Acasă Stirile zilei Nu te gandeai la asta! Ce se intampla cu fata ta dupa...

Nu te gandeai la asta! Ce se intampla cu fata ta dupa un pahar de vin

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un pahar de alcool ar modifica in mod favorabil aspectul fetei, facandu-l mai atragator pe consumator. Mai mult de doua pahare duc insa la efectul contrar – este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe aceasta tema.

‘Consumul de alcool este asociat cu comportamente sexuale cu risc, insa aceasta relatie este complexa si bidirectionala. Am vrut sa aflam in ce masura alcoolul poate face pe cineva mai atractiv in ochii altora’, arata ei, citati marti de passionsante.be.

Pentru studiu, a fost alcatuit un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, invitati sa se uite la fotografii de tineri adulti care fie nu bausera alcool, fie consumasera unul sau doua pahare de vin sau trei-patru. Rezultatele au aratat ca fetele celor care consumasera unul sau doua pahare de vin au fost considerate mai atragatoare decat ale persoanelor care nu bausera deloc sau prea mult. Evident ca alcoolul nu i-a facut mai frumosi insa, potrivit cercetatorilor, ‘in afara de modificarea perceptiei asupra celorlalti, o cantitate moderata de alcool ii face sa fie perceputi mai bine’. ‘Acest dublu efect permite o mai buna intelegere a legaturii dintre alcool si comportamentul sexual cu risc’, adauga ei.

Schimbarile la fata induse de alcool s-ar explica prin usoare modificari fizice (fluxul sanguin, trasaturi mai destinse) si psihologice (starea de spirit).

Metodologia studiului a fost criticata insa de serviciile medicale britanice: desi sunt de acord ca putin alcool poate contribui la relaxare, persoana respectiva putand parea mai abordabila, ele subliniaza faptul ca diferenta este foarte mica, insistand pe faptul ca acest lucru nu trebuie sa justifice in niciun caz consumul de alcool, chiar in cantitati mici.