Cei mai multi dintre crestini isi ingroapa mortii la o anumita adancime sub pamant pentru ca acesta sa se descompuna sub actiunea reactiilor chimice fara a fi atins de animale sau alti factori. Ramane totusi intrebarea de ce a existat dintotdeauna practica de a ingropa corpul neinsufletit la doi metri adancime?

Conform ViralNova.com, atunci cand s-a incercat sa se rezolve aceasta dilema, s-a descoperit ca regula de ingropare tine de anumite criterii, dar ele variaza in functie de regiunea geografica. Se pare ca sintagma „la doi metri sub pamant” are o semnificatie istorica. Ea a fost folosita in secolul al XVII-lea, mai exact prin 1665, in timpul Marii Epidemii de Ciuma din Londra. Atunci, s-a dat ordinul ca toti cei care mureau din cauza acestei boli sa fie ingropati la cel putin doi metri sub pamant pentru a impiedica raspandirea ciumei, scrie click.

Se pare ca in spatiul european si in cel american aceasta regula s-a pastrat de-a lungul secolelor, dar a si cunoscut unele abateri in functie de regiune si cultura. in Statele Unite de exemplu, in Connecticut, nu mai exista o regula anume dupa care trupurile celor decedati trebuie inmormantate. Locuitorii acestui stat isi pot ingropa mortii chiar si pe propria proprietate, fara a avea vreo restrictie a felului in care sa faca acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.