Cu cat socializeaza mai des, cu atat sunt mai nefericiti oamenii cu un IQ ridicat, arata un studiu recent. Paradoxal, cu cat se intalnesc mai des cu prietenii, cu atat mai putin sunt satisfacuti de viata lor.

Doi oameni de stiinta, Satoshi Kanazawa, de la London School of Economics, si Norman Li, de la Singapore Management University, au descoperit, chestionand 15.000 de subiecti cu varste cuprinse intre 18 – 28 de ani si cu IQ diferit, ca nivelul nostru de fericire depinde si de cat de densa e populatia in zona in care traim.

Cu cat mai mare densitatea populatiei intr-o zona, cu atat nivelul de fericire era mai mic pentru locuitorii acesteia, informeaza ziare.com, care citeaza Daily Mail. S-a descoperit ca nivelul de fericire raportat de cineva este mai mare daca orasul/asezarea in care traieste este mai mica. Totodata, cei din mediul rural se percep ca fiind mai fericiti decat afirma ca sunt cei din mediul urban.

Daca in mod normal socializarea frecventa cu prietenii este un aspect pozitiv, ce mareste satisfactia vietii, in cazul persoanelor foarte inteligente, aceasta vine la pachet cu nefericirea. O explicatie ar putea fi aceea ca persoanele cu un IQ foarte ridicat devin nefericite cand sunt obligate sa socializeze din simplul motiv ca au teluri pe termen lung, de la care se simt distrase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.