Pentru a sti daca inima ta este sau nu sanatoasa, cercetatorii au o metoda destul de simpla, care implica atingerea varfurilor degetelor de la picioare.  In cazul in care corpul tau este inca flexibil, astfel incat sa ajungi sa iti atingi degetele, inseamna ca inima ta este destul de sanatoasa…in caz contrar….

In jurnalul „Heart and Circulatory Physiology” se explica cum prin testarea uneia dintre partile corpului ( degetele de la picioare), o persoana poate afla daca are sau nu o inima sanatoasa, chiar si in mijlocul unei vacante.

Pasii care trebuie urmati sunt usori; trebuie doar sa stai pe podea, cu picioarele intinse cu varfurile in sus. Apoi trebuie sa incerci sa le atingi cu mainile. Daca esti suficient de flexibil incat sa reusesti, inseamna ca inima ta este sanatoasa si flexibila.

Pentru acest studiu, cercetatorii de la Universitatea din Texasul de Nord, precum si cativa cercetatori japonezi, au recrutat 526 de participanti, cu varste cuprinse intre 20 si 83 de ani. Acestia au facut testul de flexibilitate a corpului, in timp ce tensiunea, tensiunea arteriala si activitatea cardiaca erau monitorizate. In cele din urma, cercetatorii au descoperit o corelatie in organism, care a indicat inflexibilitatea unor artere, mai ales in randul participantilor cu varste de peste 40 de ani.

Cei care nu au trecut testul flexibilitatii corpului si nu au reusit sa isi atinga degetele picioarelor, sunt cei ale caror vase de sange sunt compacte, insemnand ca abilitatea inimii lor de a functiona asa cum trebuie, este redusa, iar riscul unor boli cardiace creste.

Cercetatorul japonez, Dr. Those, care nu a promovat testul flexibilitatii corpului si nu a reusit sa isi atinga varfurile degetelor de la picioare, chiar se confrunta cu aceasta problema a vaselor sanguine, cu probleme ale inimii, cu functionarea ei precara si cu riscurile crescute ale unor boli cardiace.

Un alt cercetator japonez, Dr. Yamamoto, a explicat ca in ciuda teoriilor despre tipul muschilor spatelui si picioarelor, sau ai inimii acestea sunt destul de vagi, si niciunul dintre ele nu a fost de ajutor. Duritatea muschilor spatelui, picioarelor si a vaselor de sange este direct proportionala deoarece au aceeasi compozitie de colagen.

„Daca poti sa iti atingi degetele de la picioare in timp ce stai drept, inseamna ca inima ta este sanatoasa. Insa daca nu poti, poate este cazul sa consulti un specialist” a afirmat Dr Yamamoto, un cercetator japonez, in cadrul unui interviu acordat pentru New York Times. Insa Yamamoto este constient ca duritatea muschilor este un semn al bolilor de inima, insa inima poate sa fie mai putin sanatoasa decat ei.

Sursa: Secretele, Autor Calin Petru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.