Acasă Sanatate Nu mai face greseala asta! Aruncam aproape tot ce e mai bun...

Nu mai face greseala asta! Aruncam aproape tot ce e mai bun din telina! Proprietatile sunt uimitoare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista numeroase alimente pe care le cumparam de la piata, dar cei mai multi dintre noi stim foarte putine lucruri despre acestea. Un exemplu poate fi telina, care are nenumarate beneficii asupra organismului nostru.

De cele mai multe ori aruncam coaja telinei, fara sa stim ca aceasta contine substante antifungice si antibiotice, vitaminele B1, B1, B6, B9, C, care au rol in intarirea sistemului imunitar.

Pentru un tratament eficient, este recomandata consumarea radacinei de telina cu tot cu coaja. Cel mai intalnit mod de preparare a acesteia este sub forma salatei, scrie observator.tv.

Tot ce trebuie sa faceti este sa spalati radacina si apoi sa o radeti pe o razatoare cu gauri mari. Se adauga, dupa gust, putina sare, dupa care se freaca bine in maini pentru a o fragezi. Adaugati ulei presat la rece si suc de lamaie.

Exista si alte retete, la fel de eficiente, in care pe langa telina, se adauga mar ras, eventual morcov, sfecla, patrunjel sau marar verde.

Care sunt beneficiile salatei cu telina?

Scade colesterolul si trigliceridele- telina este bogata in fibre alimentare, iar conform unui studiu realizat de un institut al Departamentului Guvernamental pentru Agricultura al Statelor Unite, salata de telina conduce la scaderea valorilor colesterolului negativ cu 10 – 20%.

Scade glicemia

Radacina de telina este bogata in principii active cu efect hipoglicemiant. Consumati zilnic minimum 50 de grame de radacina de telina, preparata sub forma de salata, amestecata cu varza, morcov si patrunjel, pentru a face organismul sa devina receptiv la actiunea insulinei.