Acasă Utile Alarmant! Daca ai pisica trebuie sa citesti asta! Vezi la ce riscuri...

Alarmant! Daca ai pisica trebuie sa citesti asta! Vezi la ce riscuri te expui fara sa iti dai seama!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pisicile se numara printre cele mai indragite animale de companie, iar pozele cu micutele feline pe cea mai mare retea de socializare sunt cele mai apreciate. Insa, micile feline pot fi extrem de daunatoare pentru om.

Ele poarta un parazit, Toxoplasma gondii, ce se transmite la oameni. Desi majoritatea nu dezvolta simptome, cei cu un sistem imunitar scazut pot capata toxoplasmoza, ce duce la avort spontan, probleme in dezvoltarea fetala, orbire si in cazuri extreme moarte, scrie euforia.tv.

Cercetatorii E. Fuller Torrey de la Institutul de Cercetare Medicala Stanley si Dr. Robert H. Yolken au investigat posibila legatura dintre pisici si bolile mentale, precum schizofrenie sau tulburare bipolara. Noile studii arata ca persoanele care au pisici in copilarile, ajung sa dezvolte aceste afectiuni mai tarziu.

Totusi, medicii considera ca ne putem proteja copiii prin pastrarea pisicii doar in casa, fara contact cu mediul exterior, iar zona de nisip, unde isi face nevoile trebuie mereu acoperita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos