Acasă Utile Ce spune pozitia ta de somn despre problemele de sanatate? Care este...

Ce spune pozitia ta de somn despre problemele de sanatate? Care este cea mai buna pozitie pentru corp!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Spune-mi cum dormi, ca sa-ti spun ce probleme de sanatate ai. Fiecare dintre noi avem anumite tabieturi, inclusiv cand ne punem in pat la somn. Vezi care sunt cele mai indicate pozitii pentru corpul nostru.

Dormitul pe burta

Acest stil de dormit poate imbunatati digestia, dar este recomandat numai daca ti-ai dezvoltat tehnica de respiratie si anume respiratia pe nas. Aceasta pozitie a capului poate provoca dureri de spate, deoarece partea lombara a coloanei vertebrale nu are suport.

Pozitia fetus

Aceasta pozitie este preferata de 60% din populatie, dar acesta pozitie este daunatoare coloanei vertebrale si gatului. Respiratia va fi mult ingreunata, plamanii nu se pot umple de aer si astfel oxigenarea creierului nu se va face in parametri normali si astfel te vei trezi obosit.

Dormitul pe o parte, cu un brat sub perna si celalalt lipit de corp

Aceasta pozitie ofera cel mai bun suport pentru coloana vertebrala, pastrand corpul in pozitie dreapta si naturala. in acest fel se reduc durerile de spate si scad sansele de apnee in somn.

Dormitul lateral pe partea dreapta sau stanga

Daca dormi pe partea dreapta, ai mari sanse sa experimentezi arsuri la stomac, iar cei care dorm pe partea stanga pun presiune asupra ficatului si plamanilor. Dormitul pe partea stanga, se recomanda femeilor gravide – pozitia incurajeaza o mai buna circulatie a sangelui fatului.

Pozitia soldat (dormitul pe spate)

Dormitul pe spate cu bratele pe langa corp este considerata a fi cea mai buna pozitie pentru sprijinul coloanei vertebrale si gatului, cu conditia de a nu pune sub cap prea multe perne.

Pozitia stea de mare

Dormitul pe spate cu bratele larg raspandite, indiferent daca bratele sunt sau nu pe perna, este foarte bun pentru coloana vertebrala si nu contribuie la imbatranire pielii si aparitia ridurilor. Pozitia „stea de mare”, poate provoca aparitia sforaitului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos