Acasă Sanatate Nu mai arunca niciodata cojile de ceapa! Foloseste-le in aceste tratamente naturiste!

Nu mai arunca niciodata cojile de ceapa! Foloseste-le in aceste tratamente naturiste!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De fiecare data cand cumparam o ceapa si avem nevoie de ea pentru gatit sau pentru salata, mai intai aruncam coaja si mancam doar ceapa. Nu mai este o alta cale, nu-i asa? In mod surprinzator, am reusit sa facem asta in mod gresit de fiecare data, pentru ca se pare ca straturile exterioare ale cepei sunt extrem de benefice. Nu este doar ceapa – coaja de pepene galben si coaja de portocale sunt, de asemenea, cea mai sanatoasa parte a fructelor.

Recent, s-a descoperit ca invelisul exterior al cepei este bogat in flavonoide, dintre care quercitinul, un agent antioxidant si antiinflamator.

Iata ce poate trata cu succes coaja de ceapa:

Colesterolul LDL si tensiunea arteriala ridicata

Alergii

Inflamatie

Depresie

Anumite forme de cancer si alte conditii

Sunt de asemena bune pentru cresterea si functia musculara

Oamenii de stiinta au dat o explicatie interesanta pentru care coaja de ceapa este atat de benefica. Acestia au spus ca, deoarece plantele sunt stationare, trebuie sa produca tot ceea ce au nevoie pentru a putea sa creasca si sa ramana sanatoase. Elementele nutritive pe care trebuie sa le produca pentru a se proteja de stres ne pot ajuta si in situatii similare.

Deoarece conditiile de mediu afecteaza in cea mai mare parte coaja exterioara a plantelor, este rezonabil sa presupunem ca acolo isi concentreaza compusii de protectie.

Cu totii stim ca coaja cepei nu este comestibila, dar putem introduce coaja acestei legume in regimul nostru adaugand-o la supe si tocana si sa le scoatem atunci cand masa este servita. Asa ca aminteste-ti data viitoare cand gatesti ceva. Adauga ceaap intreaga la supa sau la tocana si poti beneficia de quercetin si de alti nutrienti din pielea de ceapa.

Alte utilizari pentru coaja de ceapa

Poti face o solutie de spalare a fetei din cojile de ceapa si iti poti spala fata cu ea daca ai probleme cu pielea.

De asemenea, poti utiliza coaja de ceapa pentru ingrijirea pielii. Prepara un ceai din coji de ceapa pentru un par mai fin si mai matasos. Clateste-te cu acest ceai dupa ce te-ai spalat si lasa-l sa se usuce in mod natural.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos