Acasă Sanatate Acupresura si reflexologia te pot scapa de dureri in momente cheie. Iata...

Acupresura si reflexologia te pot scapa de dureri in momente cheie. Iata cum…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reflexologia si acupresura sunt modalitati excelente de a oferi o usurare discreta rapida pentru o varietate de dureri si simptome, fara a trebui sa asteptati o intalnire, sa va schimbati programul sau sa atingeti zone sensibile in care va confruntati cu durere.

Acupresura si reflexologia

Acupresura si acupunctura functioneaza dupa acelasi principii fara factorul de intimidare. Acupunctura foloseste ace, in timp ce acupresura foloseste degetele care asigura o presiune moderata.

Reflexoloia in special este utilizarea masajului de presiune terapeutica in anumite zone ale mainilor si picioarelor pentru a facilita fluxul functional de energie, pentru a ameliora durerea si pentru atingerea unei stari de sanatate optima. Exista zone la nivelul mainilor si picioarelor numite reflexe care corespund unor zone specifice ale corpului nostru si chiar sistemelor de organe ale corpului. Adesea, in zonele in care simtim durerea, exista un blocaj energetic care impiedica sanatatea si bunastarea. Mai jos iti vor fi prezentate cateva abordari ale acestor doua practici pe care le poti folosi fie acasa, fie in drum spre de serviciu.

Migrene si dureri de cap

Poti usura durerea cauzata de dureri de cap si de migrene concentrandu-te pe zona de la baza unghiilor. Concentreaza-te pe degetul aratator si pe zona dintre degetul mare si degetul aratator.

Dureri si presiune la nivelul sinusurilor

Cu palma in jos, maseaza fiecare deget timp de 1-3 minute, ca in imaginea alaturata. Strange si tine strans fiecare deget si apoi maseaza usor. Fa asta la fiecare deget in parte. Acest masaj de de mare ajutor in eliberarea sinusurilor incarcate.

Tensiune si durere la nivelul gatului

Poti incepe prin masarea partii centrale a degetelor si continuand catre baza degetului. Fa aceasta la fiecare deget, la ambele maini.

Stomac deranjat

Incalzeste tot degetul mare prin masarea acestuia. Asta va avea un efect direct asupra stomacului si meridianelor splinei. De asemenea, puteti apasa direct in centrul palmei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos