Acasă Sanatate Nu lasati depresia sa va controleze! Obsedatii de control pot cunoaste pacea...

Nu lasati depresia sa va controleze! Obsedatii de control pot cunoaste pacea interioara in aceste patru moduri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Obsedatii de control par a fi lipsiti de pace in viata lor. Intotdeauna li se spune sa se linisteasca, deoarece stresul le distruge viata pentru ca incearca prea tare. Este nerealist sa te astepti ca poti controla tot ceea ce ti se intampla in viata de zi cu zi si cu toate acestea, multi dintre noi simtim anxietate in incercarea noastra de a pune la punct orice detaliu si de a obtine un anumit rezultat.

Controlul este o reactie a fricii. Teama de ceea ce se va intampla daca nu obtinem rezultatul pe care ni-l dorim atat de mult, in timp ce ne epuizam pe noi si pe cei din jurul nostru. Problema apare atunci cand suntem prinsi in furtuna gandurilor si cand ne concentram pe ceea ce ar putea merge prost, fara sa ne gandim la ceea ce ar putea merge bine. Precum Roosevelt a explicat perfect, “singurul lucru de care ar trebuie sa ne temem este frica in sine.”

Acestea sunt cele cinci modalitati prin care poti obtine mai multa pace in viata ta, indiferent de cat de mult simti ca trebuie sa fii in control. Acestea se aplica deciziilor obisnuite din viata de zi cu zi, precum si schimbarilor majore de viata.

Cele PATRU moduri prin care obsedatii de control pot cunoaste pacea interioara:

1. Regandeste

Studiile au aratat ca raspunsul la stres poate fi declansat de simpla perceptie a unei amenintari, chiar si atunci cand nu exista nici o realitate a pericolului. Daca este intr-adevar totul in mintea noastra, atunci exista speranta pentru obsedatii de control, pentru ca un gand poate fi schimbat.

Fiecare gand al nostru ne creeaza viitorul, iar in urma acelui gand viata noastra se poate indrepta catre o experienta negativa sau pozitiva. Precum Dr. Wayne Dyer spunea “Oamenii ostili traiesc intr-o lume ostila, iar oamenii iubitori traiesc intr-o lume iubitoare.” Totul depinde de modul in care alegem sa privim, asa ca alegerea este a noastra. Daca vrem sa fim optimisti si sa traim intr-o lume fericita si prietenoasa, trebuie sa renuntam la control si la micro-gestionarea detaliilor fiecarui minut.

Data viitoare cand simtim ca pierdem controlul asupra unei situatii deoarece lupta pentru schimbarea circumstantelor exterioare nu functioneaza, putem alege sa experimentam aceasi situatie, doar ca intr-un mod diferit. Observarea ei dintr-o alta perspectiva este ceva ce putem controla. In loc sa acuzam ceva sau pe cineva din afara noastra, ne putem gandi cum sa punem situatia intr-o lumina mai pozitiva.

Cand schimbam modul in care privim lucrurile, lucrurile insele pot incepe sa se schimbe. Putem alege sa ne schimbam realitatea de la ingrijorare si teama la pace si iubire. William Blake, poet mistic din secolul al XVIII-lea, a scris “Daca usile perceptiei au fost curatate, totul pare asa cum este, infinit.”

2. Flexibilitate

Schimbarea este buna si necesara pentru dezvoltarea spirituala. Autorul Napoleon Hill a scris “Prin legea schimbarii, omul este fortat  sa continue sa creasca”. El crede ca trebuie sa avem personalitati flexibile pentru a ne dezvolta. Data viitoare cand cineva sugereaza sa mergeti la un restaurant pe care l-ai reuzat anterior,  incearca sa mergi pentru a-ti demonstra ca toate pot merge bine si fara controlul tau constant.

3. Recunostinta

O atitudine de recunostinta incetineste impulsul de a schimba si de a controla o situatie. Studiile participantilor care au tinut un jurnal de recunostinta le-a raportat acestora o crestere a vigilentei, a entuziasmului, a energiei si a atingerii obiectivelor.

Ei s-au simtit mai bine in legatura cu viata lor in ansamblu si au fost mai optimisti cu privire la saptamana viitoare. Chiar si fara un jurnal, doar amintirea unui motiv pentru care sa fii recunoscator in fiecare zi te poate face mai putin stresat cu privire la viitor, ajutandu-te astfel sa te eliberezi de control.

4. Detasament

Cea de-a sasea lege spirituala personala a lui Deepak Chopra este Legea Detasarii. El ne sfatuieste sa renuntam la  ideile rigide cu privire la modul in care ar trebui sa fie lucrurile si sa ramanem deschisi in fata noilor oportunitati. In caz contrar, ne limitam propriul nostru viitor. Cum stim care va fi cea mai buna dintre toate posibilitatile pe care ni le poate oferi lumea? Trebuie sa incetam sa mai fim propriul nostru inamic. Detaseaza-te si deschide-te fata de fluxul natural al universului.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos