Acasă Sanatate Nu ignora niciodata aceste CINCI semne! Iti arata ca ficatul tau este...

Nu ignora niciodata aceste CINCI semne! Iti arata ca ficatul tau este plin de toxine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un ficat sanatos care functioneaza corespunzator este vital pentru supravietuirea si bunastarea noastra. Fara aceasta, corpurile noastre nu sunt in masura sa detoxifice si sa elimine produsele deseurilor daunatoare care se acumuleaza in plan intern. Transformarea si destramarea toxinelor in substante care pot fi expulzate  in siguranta de catre corpul nostru este lucrarea principala pe care o desfasoara ficatul nostru. Cu toate acestea, are multe alte functii, iar oamenii de stiinta au estimat ca exista aproximativ alte 500 de procese pe care le efectueaza.

Acest numar pune importanta ficatului in perspectiva. Printr-un stil de viata activ, prin consumul de alimente echilibrate si hranitoare si prin evitarea atat a alimentelor foarte prelucrate, cat si a zaharului, toate contribuie la mentinerea ficatului intr-o stare excelenta. Consumul excesiv de alcool, precum si administrarea de medicamente intr-un numar foarte mare (inclusiv suplimente, medicamente prescrise, vitamine, etc.) sunt cele mai daunatoare lucruri pe care le putem face pentru a ne afecta ficatul.

In general, cel mai bun lucru pe care-l putem face in mod realist pentru noi insine este sa fim mereu in cautarea semnelor care ar putea indica faptul ca ficatul nostru nu functioneaza asa cum ar trebui sa fie. Urmatoarele sunt cinci dintre cele mai mari semne de avertizare care ne spun ca ficatul este plin de toxine:

1. Esti constant epuizat

Cand te simti intotdeuna obosit, intetosat, epuizat de energie si coplesit, atunci ai putea sa suferi de oboseala cronica, care este una dintre cele mai frecvente semne de probleme hepatice. Aceasta boala poate duce la o serie de alte probleme cum ar fi confuzia, incapacitatea de concentrare, durerile si durerile corporale, depresia si anxietatea, astfel incat orice schimbare drastica a nivelului de dispozitie sau de energie ar trebui sa fie luata in serios.

2. Obezitatea sau cresterea brusca a greutatii

Daca simti ca in mod inexplicabil castigi in greutate, asta ar putea insemna ca ficatul tau este deteriorat si coplesit de toxine. Cand ficatul tau nu poate tine seama cu cantitatea de toxine pe care trebuie sa o proceseze, va incepe sa stocheze toate toxinele nefiltrate din celulele grase, care, la randul lor, se depoziteaza in jurul zonei stomacului. In plus, fata de a avea o burta mai mare, deoarece ficatul metabolizeaza grasimea, atunci cand acesta este plin de toxine, aceasta functie ocupa locul din spate. Corpul tau ajunge sa acumuleze si mai multe toxine daca nu este tinut sub control, iar acest ciclu se transforma intr-un bulgare de zapada scapat de sub control care poate duce chiar la obezitate.